Bijeenkomst veteranen

regio • Stichting Veteranen Lopikerwaard trapt zaterdag 1 februari af met de tweemaandelijkse veteranen-ontmoetingsborrel. Deze keer in IJsselstein, bij café Bakkers aan de Voorstraat 41.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur in plaats van om 16.00 uur, zoals gebruikelijk. De ontmoetingsborrel wordt opgeluisterd met een actueel thema, namelijk anti-piraterijmissie. Eind februari gaat er, ondanks de spanningen in het gebied, een fregat naar de Somalische wateren ter bescherming van koopvaardijschepen tegen de piraten.
Commandeur buiten dienst Michiel Hijmans verzorgt een interactieve lezing over zijn belevenissen en ervaringen als commandant van het permanente NAVO-vlootverband 'Standing Naval Maritime Group 2', dat uitvoering gaf aan de anti-piraterijmissie Ocean Shield in de wateren rond Somalië. Ook neemt hij de bezoekers mee met zijn ervaringen tijdens de anti-piraterijmissie in de Hoorn van Afrika.

Veteranen en hun partner zijn welkom. Zij kunnen eventueel gebruik maken van gratis vervoer. Ook niet-veteranen die het onderwerp interessant vinden of eens met een veteraan in gesprek willen gaan kunnen binnenlopen. Aanmelden voor de ontmoetingsborrel kan via telefoonnummer 0611834054 of info@veteranen-lopikerwaard.nl


Intrededienst

schoonhoven • Op zondag 9 februari vindt om 15.00 uur de intrededienst plaats van ds. Martijn Junte in de Remonstrantse kerk te Schoonhoven. Junte wordt in het ambt bevestigd door ds. Roos Ritmeester. Na afloop van de feestelijke dienst is er – onder het genot van een drankje en hapje – gelegenheid om de nieuwe predikant persoonlijk te feliciteren.


Rommelmarkt

jaarsveld • Wie overbodige maar nog bruikbare spullen voor de rommelmarkt heeft, kan deze op zaterdag 25 januari inleveren bij het Verenigingsgebouw te Jaarsveld. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat een medewerker klaar om een en ander in ontvangst te nemen. Grote spullen worden in overleg opgehaald: 0348-702928.