Expositie DCV in Streekmuseum

krimpen a/d ijssel • In het Streekmuseum vindt vrijdag de opening van een bijzondere tentoonstelling plaats. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Krimpense voetbalvereniging DCV kunnen bezoekers een grote collectie voetbalspullen 'uit de oude doos' bekijken.

De spullen zijn door de club verzameld na een oproep onder de (oud-)leden. De expositie geeft een uniek kijkje in de 100-jarige historie van de legendarische club, waar ooit internationale Rinus Terlouw zijn voetbalcarrière startte. Hij werd later ook nog trainer van DCV. Op oude teamfoto's staat Terlouw in zijn DCV-shirt.

Door Combinatie Verkregen, oftewel DCV, ontstond in 1919 door een fusie tussen drie voetbalclubs: Steeds Hooger, Stormvogels en Quick. De van oorsprong op zondag spelende club maakte vele 'ups en downs' mee in haar 100-jarig bestaan. In de jaren 90 speelde DCV in de hoofdklasse, het hoogste amateurniveau van der KNVB. In diezelfde periode brandde het clubgebouw af, een zwarte bladzijde.

Anno 2020 speelt DCV haar wedstrijden op zaterdag in de 2e klasse. De club telt 900 leden en verwelkomde dit jaar vele nieuwe jeugdleden. Het 100-jarig jubileum werd op 1 november 2019 gevierd met een feest, receptie en jubileumwedstrijd. Toenmalig voorzitter Siemen de Wilde ontving een koninklijke onderscheiding.

Deze onderscheiding is te zien op de jubileumtentoonstelling, evenals veel oude foto's, voetbalschoenen, een kaartjesautomaat, vaandels, jubileumbordjes en shirts. De tentoonstelling is tot 5 april te zien in het Streekmuseum, dat is gevestigd aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel. Meer informatie: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl