• Museum Gouda: ook voor kinderen.
• Museum Gouda: ook voor kinderen. Foto: Merel Smit

Kinderen voortaan gratis

gouda • Ook het afgelopen jaar ontving Museum Gouda meer bezoekers dan de ten doel gestelde 40.000, namelijk ruim 49.000.

Publiekstrekker was de tentoonstelling Lage Landen, een samenwerking met het Rijksmuseum en vier andere stadsmusea. Ook het doel wat betreft jonge bezoekers werd wederom behaald (3.100). Dat was mede te danken aan het Huis van Sinterklaas. Om de jeugd nog meer in contact te brengen met de eigen geschiedenis gaat het museum dit jaar een stap verder: kinderen t/m 17 jaar mogen gratis naar binnen.

Vanaf 22 januari is 'Cold Case Gouda' te zien. Deze interactieve familietentoonstelling laat de bezoeker kennismaken met nieuwe technieken in archeologisch en forensisch onderzoek, waaronder dat rond de Sint-Janskerk in 2017. Tot 11 mei is het visuele vuurwerk van 'Stilleven' te zien. Daarna duikt Museum Gouda in het hoofd van de verzamelaar: waar komt zijn of haar passie vandaan? Museum Gouda eindigt het tentoonstellingsjaar met 'Kaarslicht', over het gebruik van kaarslicht in de kunst.