• Mieke Floor van Floor Haastrecht, deelnemer aan een van de eerdere edities van ‘Maak een Vliegende Start’ (foto: Rob Glastra)
• Mieke Floor van Floor Haastrecht, deelnemer aan een van de eerdere edities van ‘Maak een Vliegende Start’ (foto: Rob Glastra) Rob Glastra Fotografie

Derde editie project 'Maak een Vliegende Start'

schoonhoven • Ondernemers kunnen zich inschrijven voor de derde editie van 'Maak een Vliegende Start' van Stichting De Oude Apotheek. Op dinsdag 28 januari gaan kandidaten pitchen voor een plek in het project.

Bij Maak een Vliegende Start worden ondernemers circa zes maanden intensief begeleid bij het ondernemen. Initiatiefnemer Lia Steeman van Stichting de Oude Apotheek: "Samen met gespecialiseerde professionals en gevestigde ondernemers uit de Krimpenerwaard hebben we een coachingprogramma opgezet. Dit om de deelnemers zowel mentaal als wat betreft ondernemersvaardigheden betreft bij te staan. Ook verbreden ze hiermee hun netwerk in de regio."

De kandidaten beginnen op 1 februari aan hun vliegende start. Zij krijgen naast een persoonlijke coach uit het lokale bedrijfsleven, als zij willen, een flexibele werkplek in Ondernemerswinkel de Oude Apotheek in Schoonhoven. Om de week komen de deelnemers bij elkaar voor een training door experts. Centraal staan diverse thema's op het gebied van ondernemerschap, namelijk persoonlijke ontwikkeling, financiële kennis, commercieel inzicht, communicatie voor ondernemers en het verbeteren van hun organisatorische talenten.

Bestuurslid Marjolein Vink van Stichting de Oude Apotheek, zelf ook zelfstandig ondernemer met haar communicatiebureau Zilvervink, ziet dat het soms een hele uitdaging is om alle ondernemersvaardigheden onder de knie te krijgen. "Je bent goed in je vak, maar niet per sé een allround ondernemer. Vliegende Start is een mooie kans om het beste uit jezelf en je onderneming te halen. De tijd wordt goed besteed: het is een intensief traject, maar je hebt veel steun aan je medekandidaten. En samen met je coach kijk je naar de kansen en bedreigingen voor je onderneming."

Groeien
De initiatiefnemers richten zich op alle ondernemers in de regio. Lia Steeman: "Iedereen die wil groeien als ondernemer mag zich aanmelden. Het maakt niet uit of je al een paar jaar onderneemt, pas geleden gestart bent of binnenkort deze stap gaat zetten. En of je nou zilversmid bent, een winkel runt of als zakelijke dienstverlener je geld verdient, iedereen kan zich aanmelden. Veel ondernemers hebben behoefte aan een steuntje in de rug op bepaalde punten. Ook wie wil starten vanuit een bijstandssituatie nodigen we uit om zich in te schrijven."

Aanmelden kan tot 24 januari; op dinsdagavond 28 januari kunnen deelnemers pitchen in de Oude Apotheek. Er is plaats voor tien deelnemers in het project.

Alle informatie: www.maakeenvliegendestart.nl

Op de foto: Mieke Floor van Floor Haastrecht, deelnemer aan een van de eerdere edities van 'Maak een Vliegende Start' (foto: Rob Glastra)