Goud voor Yael

krimpen a/d ijssel • Judoka Yael van Heemst legde op de Dutch Open Espoir in Eindhoven beslag op de gouden medaille in de categorie tot 21 jaar (onder 70 kilogram). De Dutch Open is met zo'n 1.650 deelnemers het grootste jeugdjudotoernooi ter wereld. Na een vrijloting in de eerste ronde won Yael achtereenvolgens op ippon van Indira Silagadze uit Georgië, Sascha Röer en Iris Westerhof. Ook de finale, tegen de Belgische Lien Meeuwssen, werd door de 17-jarige Krimpense met een vol punt gewonnen. Yael schreef hiermee voor de vierde (!) keer de titel Open Nederlands kampioen op haar naam.

Spirit speelt gelijk

ouderkerk a/d ijssel • Spirit speelde een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van Jodan Boys 1 en 2. Het duel eindigde in 2-2. Beide ploegen lieten op het kunstgrasveld in Gouda een vermakelijke pot te zien. Door de afwezigheid van Stefan Bitter, Jan Smits en Amine Karroum begonnen Cris de Jong en Timme van Hof in de basis. Ook Laurens Visser stond na een blessure vanaf het begin aan de aftrap.