Voorlichting over woningisolatie bij particulieren

lopik • Stichting Duurzaam Lopikerwaard start in 2020 een project om woningisolatie van particuliere woningen te stimuleren.

Het gaat om de Regeling specifieke uitkering Reductie Energiegebruik (RRE), mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de rijksoverheid.

"Deze subsidie is eind 2019 door de stichting aangevraagd in samenwerking met de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en Bunnik", vertelt voorzitter Dick Nederend. "Voor de gemeente Lopik is in 2020 een bedrag van 63.000 EURO beschikbaar gekomen. Dit bedrag wordt onder andere ingezet worden om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Daartoe zullen diverse voorlichtingsbijeenkomsten in alle kernen van Lopik georganiseerd worden. Ook worden er vouchers om energiebesparende maatregelen te treffen aan huiseigenaren verstrekt.

Op de bijeenkomsten kunnen particuliere woningeigenaars tips krijgen om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen door middel van woningisolatie en andere energiebesparende maatregelen. Zo wordt er ook aandacht besteed aan het energiezuinig laten inregelen van verwarmingssystemen en radiatoren. De exacte data van de bijeenkomsten worden te zijner tijd bekendgemaakt.