Tom Lotz voor even buitenspel

schoonhoven • Basketballer Tom Lotz -speler van heren 1 bij Silvertown Lions- kreeg rond de kerstdagen een longembolie en kon daarom niet starten in de Oliebollenloop, waaraan de fanatieke sporter elk jaar meedoet.

Een klein gedeelte van de longen bleek een korte periode een verminderde zuurstoftoevoer te hebben gehad. Na een korte opname in het ziekenhuis mocht de onfortuinlijke Schoonhovenaar met veel medicatie op zak huiswaarts.

Zijn herstel verloopt inmiddels voorspoedig. "Ik kreeg meteen bloedverdunners, die ervoor hebben gezorgd dat de stolsels verdwenen", vertelt Tom Lotz. "Er komt nog een vervolgonderzoek om erachter te komen, waarom mij dit overkwam. Mijn vader kreeg veertien jaar geleden een herseninfarct. Hij is er met veel doorzettingsvermogen weer aardig bovenop gekomen, maar moet leven met de nodige beperkingen. De kans is groot, dat als ik stop met de bloedverdunners de kwaal weer terugkomt. Mijn sportieve uitdagingen – ik blijf basketballen, maar ga ook weer wielrennen – schuif ik nu enkele maanden vooruit. Ik hoop op donderdag 21 mei, op Hemelvaartsdag, goed getraind èn gezond aan de start te staan van de wielerronde van Lekkerkerk."

Tom Lotz vertelde onlangs in Het Kontakt uitgebreid over zijn sportieve doelen.


Rinus den Haan overleden

schoonhoven • Voetbalvereniging Schoonhoven verliest met het overlijden van Rinus den Haan een clubman in hart en nieren.

Dat stelt voorzitter Paul van Schaik in een bericht aan de leden. "Onlangs kregen wij bericht dat na een moedig gedragen ziekte Rinus den Haan is overleden. Rinus was lid van verdienste van onze club en een echte clubman. Als zoon van onze erevoorzitter Cor den Haan was Rinus een gerespecteerd keeper en heeft hij daarna zich op vele fronten ingezet voor onze club. Tot het laatste moment dat zijn ziekte het toeliet, bezocht Rinus trouw de wedstrijden van ons eerste elftal. In Rinus verliezen we een echte VVS'er met een blauw-wit hart."