Voor rechter vanwege dodelijk ongeval

lekkerkerk • De 63-jarige man uit Gouda die op 23 december 2018 met zijn bestelbus op een auto botste op de N210 bij Lekkerkerk moet woensdag voor de rechter verschijnen. Bij het ongeluk kwamen een man en vrouw van 29 jaar oud uit Lekkerkerk om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond.

Het ongeluk vond plaats na een verkeersruzie die zes kilometer eerder was begonnen net voor de Algerabrug bij Capelle aan den IJssel. Een man, de 29-jarige Richard van den H. uit Krimpen aan den IJssel, vond dat een andere automobilist hem te weinig ruimte gaf om in te voegen. Hij zette de achtervolging in, ging voor de andere auto rijden en trapte op de rem. De bestuurder van de andere auto - met daarin vijf inzittenden - moest stoppen. Een achteropkomend busje van de 63-jarige man uit Gouda (die niets met de ruzie van doen had) kon een botsing niet vermijden.
Hoofdveroorzaker Van den H. werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk en een rij-ontzegging van vier jaar. De nu 63-jarige bestuurder van het busje dat op de slachtoffers klapte, kan volgens het Openbaar Ministerie worden verweten dat hij te onvoorzichtig reed voor de situatie ter plekke. De zitting van woensdag betreft een regiezitting; de inhoudelijke behandeling van de zaak vindt op een later moment plaats.


Kerken bundelen krachten tijdens gebedsweek

benschop • In Benschop doen voor het eerst alledrie de kerken mee aan de Week van Gebed, van 19 tot en met 26 januari. In de verschillende kerken vinden bijeenkomsten plaats.

De gebedssamenkomsten in Benschop vinden plaats op maandag 20 januari in de kerk van de hervormde gemeente, op woensdag 22 januari in de kerk van de protestantse gemeente en op vrijdag 24 januari in de rooms-katholieke kerk. Aanvang steeds om 19.00 uur. Alle samenkomsten duren ongeveer een half uur tot drie kwartier. Organisatoren zijn de Rooms-Katholieke parochie, de Protestantse Gemeente Benschop (PKN) en de Hervormde Gemeente (PKN).
Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema –Buitengewoon- is dit jaar aangedragen door christenen uit Malta. Iedereen die mee wil bidden is welkom.
De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. Meer informatie: www.weekvangebed.nl


Nieuwe EHBO-cursus

schoonhoven • EHBO-vereniging Schoonhoven start op woensdag 15 januari een nieuwe beginnerscursus. In de lessen worden verschillende vaardigheden geleerd om op een verantwoorde wijze eerste hulp te kunnen verlenen. Ook reanimatie en het gebruik van de AED komen aan bod. De cursus wordt tijdens elf bijeenkomsten gegeven op de woensdagavond in Schoonhoven. De kosten zijn 225 euro inclusief examen. Voor meer informatie: Janny van den Berg, 06-51046285 of secretariaat@ehboschoonhoven.nl