Vrijwilligerswerk als goed voornemen

lopik • Wie goede voornemens voor 2020 wil combineren met vrijwilligerswerk is welkom bij Stichting Pulse. De Lopikse organisatie heeft diverse vrijwilligersvacatures. Een greep uit het aanbod:

Digi-inloop
De Digi-inloop is een gezellige, laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om digitale vaardigheden onder de knie te krijgen. Het gaat om het gebruik van de muis, e-mailen, internetten, Word, het omgaan met de smartphone etc. Vrijwilligers beantwoorden computergerelateerde vragen en geven uitleg over diverse digitale vaardigheden. Dit alles om de deelnemers in hun eigen tempo op weg te helpen.

Taalvrijwilliger kinderen
Bij deze taalondersteuning werken vrijwilligers met kinderen die extra hulp bij taal kunnen gebruiken. Er komen steeds meer kinderen die zich aanmelden. Om hen ook een plaatsje te bieden, is Pulse op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er worden allerlei taalspelletjes gedaan, maar er is vooral veel aandacht voor lezen en het plezier in het lezen van boeken.

Taalvrijwilliger vluchtelingen
Vrijwilligers helpen vluchtelingen die moeten inburgeren met de Nederlandse taal. Vooral het oefenen in praktische situaties staat centraal. Daarnaast oefenen en herhalen de vrijwilligers wat er op de taalschool behandeld is. Belangstellenden kunnen eventueel een basistraining volgen en bij vragen over taalondersteuning en materiaal kunnen ze terecht bij een ervaren coördinator.

Aanmelden kan bij taalcoördinator Ans Tersteeg, via 06-24332706 of taalhuis@stichting-pulse.nl


Vriendschap zoekt projectzangers

berkenwoude • Klassiek koor Vriendschap zoekt projectzangers voor de uitvoering van 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms. De repetities hiervoor starten in februari. Elke woensdagavond oefent het koor vanaf 20.00 uur in cc De Zwaan te Berkenwoude. Het concert vindt plaats op zaterdag 6 juni in de Grote Kerk van Haastrecht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden en een stemtest doen. Meer info: www.zangverenigingvriendschap.nl