• De overhandiging van de pakken chocolademelk.
• De overhandiging van de pakken chocolademelk. Foto: Bert Bons

Warme chocolade-melk met slagroom voor de Alblashof

alblasserdam • De bewoners van de Alblashof in Alblasserdam werden vrijdagochtend 18 december verrast met warme chocolademelk met slagroom van boerenfamilie De Wit.

Teus en Diana en hun vier kinderen Sander, Julia, Gerben en Sophie waren met twee grote tractoren vanuit Hardinxveld-Giessendam naar Alblasserdam gereden met enkele tientallen pakken chocolademelk van Campina. Dat bedrijf had de actie opgezet. ‘Met dit kleine gebaar willen we u laten weten dat we aan u denken.’ Boeren die aangesloten zijn bij FrieslandCampina mochten een seniorencomplex naar keuze verrassen met chocolademelk. Vanwege enkele familiebanden hadden Teus en Diana gekozen voor de Alblashof in Alblasserdam.

Vanwege corona werden de pakken chocolademelk buiten in ontvangst genomen door Hennie Tukker en Janet Voorberg van de Alblashof. Zij gingen de chocolademelk binnen opwarmen, waarna het personeel de bekers rond ging brengen bij de bewoners. Die stonden tijdens de overhandiging van de chocolademelk allemaal voor de ramen te zwaaien, want een paar grote tractoren zie je niet zo vaak op het parkeerterrein!