Afbeelding
Foto:

Molenlanden: 225 sociale huurwoningen erbij

molenlanden • Tot 2030 komen er 225 nieuwe sociale huurwoningen bij in de gemeente Molenlanden. Dat hebben het gemeentebestuur, de woningcorporaties en de huurdersorganisaties die werkzaam zijn in Molenlanden afgesproken.

Vorige week tekenden de betrokken partijen de prestatieafspraken digitaal. De woningcorporaties zijn Kleurrijk Wonen, Lek en Waard Wonen en Tablis Wonen. De vier huurdersorganisaties zijn: Huurdersberaad Giessenlanden, Huurdersstichting Lek en Waard Wonen, Stichting Huurdersbelang Streefkerk en Slim Wonen.


Met de overeenkomst maken zij afspraken over de thema’s betaalbaarheid, beschikbaarheid en leefbaarheid, duurzaamheid/ kwaliteit en bijzondere doelgroepen. Voorbeelden uit de prestatieafspraken: er wordt een netto toename van 225 sociale huurwoningen tot 2030 afgesproken en er komt een betere samenwerking voor de sociale leefbaarheid.


‘Alle organisaties zien het maatschappelijke belang van de sociale volkshuisvesting en zetten zich in voor de uitvoering daarvan’, zo laat de gemeente in een persbericht weten. ‘De organisaties vinden het belangrijk om met elkaar afspraken vast te leggen vanuit de volkshuisvestelijke opgave. Deze afspraken moeten uitvoerbaar en realistisch zijn. Hier is met elkaar uitgebreid (digitaal) over gesproken.