Het gebouw van jeugd- en jongerenwerk Suppord.
Het gebouw van jeugd- en jongerenwerk Suppord. Foto: Bert Bons

Jongerenactiviteiten van Suppord

papendrecht • Na de kerstvakantie kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar diverse workshops volgen via jeugd- en jongerenwerk Suppord uit Papendrecht. Kinderen kunnen zich opgeven voor de workshops programmeren, striptekenen en voor een weerbaarheidstraining.

Op donderdag 14 januari van 19.00 tot 20.00 uur start Suppord met een workshop programmeren. Deze workshop vindt plaats in het gebouw aan de Boeieraak 1 en bestaat uit drie lessen van een uur die na 14 januari ook nog plaatsvinden op 21 en 28 januari. Kinderen leren met hun eigen laptop programmeren aan de hand van duplo, Minecraft en het programma small basic. Met deze basis kun je een eigen game gaan maken. De deelname voor drie lessen bedraagt 5 euro.

Striptekenen
Voor wie droomt om stripverhalen te schrijven en cartoons te tekenen, is er de workshop striptekenen in de crearuimte van Suppord. Op maandag 11 januari van 15.30 tot 17.00 uur wordt gestart met de stip- en cartoonworkshop. De workshop bestaat uit zes lessen van anderhalf uur, waarin de basisvaardigheden van het striptekenen op een speelse manier worden behandeld. Leer alles over schetsen, compositie, werken op een plat vlak en nog veel meer. Voor deze workshop dient een bijdrage van 15 euro te worden geleverd. De cursus duurt tot en met 15 februari.

Weerbaarheidstraining
Tot slot wordt ook de actieve training ‘rots en water’ gegeven in het gebouw aan de Boeieraak 1. Deze weerbaarheidstraining is voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfkennis, samenwerken en zelfvertrouwen. Er is veel animo voor deze training, daardoor kan iedereen zich inschrijven en komt men op de wachtlijst. De training wordt door Remco Moet gegeven, die al jarenlange ervaring heeft in het geven van weerbaarheidstrainingen. Het volgen van deze training is gratis.

Het volledig nieuwe programma staat vanaf 52 op de website van Suppord. Voor alle workshops geldt: inschrijven is vereist want vol = vol. Voor meer informatie zie de website www.suppord.nl of mail naar sm.boer-ten.hulzen@papendrecht.nl..


Extra inzet BOA’s tijdens jaarwisseling

papendrecht • De gemeente Papendrecht krijgt de beschikking over extra BOA’s tijdens de jaarwisseling.

Dat deelde burgemeester Aart-Jan Moerkerke mee tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 10 december. Het onderwerp werd aangezwengeld door Margé van Wijngaarden van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB). Haar partij had al eerder gepleit voor extra inzet tijdens Oud en Nieuw en ze vroeg donderdag of daar al meer van bekend was.
“De overlast van zeer zwaar vuurwerk is al vanaf oktober bron van overlast en levert ook veel stress op voor dieren”, argumenteerde ze. “Bushokjes zijn al vernield en we roepen vorig jaar nog in herinnering toen het misging in P.J. Oudstraat.”
Burgemeester Moerkerke bevestigde de extra inzet van BOA's en vertelde tevens dat er tot nu toe één boete is uitgedeeld voor vuurwerkoverlast. Ook vertelde hij over de ‘prachtige vangst' van 81 kilo illegaal vuurwerk. Moerkerke: "In die zaak gaan misschien nog meer aanhoudingen plaatsvinden. Daarmee hopen we het zware vuurwerk te verminderen.”