• Een lid van de Rotary bezig met het bakken van de taart.
• Een lid van de Rotary bezig met het bakken van de taart. Foto: Aangeleverd

Kerstactie SWA en Rotary Kinderdijk

alblasserdam • Rotaryclub Kinderdijk heeft op maandag 14 december 48 Alblasserdammers verrast door persoonlijk een heerlijk kerstpakket langs te brengen.

Dit pakket was in goed gezelschap van een, door de Rotaryleden zelfgebakken, taart. Dit werd gedaan om in de traditionele feestmaand december stil te staan bij aandacht voor elkaar. De organisatie was in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam en Rotaryclub Kinderdijk, die de handen ineengeslagen hebben voor een bijzondere samenwerking. Door de coronasituatie was de inmiddels bekende Kerstsaam in Landvast dit jaar niet mogelijk en daarom werd een alternatief gezocht, én gevonden.

Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) maakt zich er sterk voor dat iedereen kan meedoen in de samenleving en organiseert hiertoe tal van activiteiten. In het bijzonder ook om eenzame mensen uit hun isolement te halen, (overbelaste) mantelzorgers te ondersteunen of inwoners van Alblasserdam bij te staan met advies en ondersteuning op het gebied van financiën en sociale zekerheid.

Bij de kerstwensen in het kerstpakket zat ook een oproep (harten)wensen in te dienen. Het werkt als volgt: Rotaryclub Kinderdijk heeft een bijzondere samenwerking met het Wapen van Alblasserdam en de ‘Stichting Welzijn Alblasserdam' (SWA). In het restaurant staat een prachtige olijfboom, de wensboom, waarin wensen geplaatst kunnen worden voor mensen met een speciale hartenwens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouders die geen mogelijkheid zien om een verjaardagsfeestje voor hun kind te organiseren of de organisatie van een ritje in een bijzondere auto omdat iemand iets bijzonders verdient, een bezoek brengen aan iemand die niet in de gelegenheid is om te reizen of ‘gewoon' een muziekles ontvangen omdat dat een langgekoesterde wens is.

Door de leden van Rotaryclub Kinderdijk wordt één keer per maand een wens uitgezocht die zij proberen te vervullen. Deze actie geldt ook voor lezers van deze krant. Men kan een wens, gedurende de horecasluiting, inleveren aan de balie van Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20.