Afbeelding
Foto:

Kaarsjesactie

alblasserdam • Met de actie ‘Geef Licht’ wil gospelkoor His Voice op Kerstavond (24 december) het licht verspreiden in Alblasserdam. Daarom worden er in de week voorafgaand aan Kerst kaarsjes uitgedeeld.

Normaal gesproken heeft Gospelkoor His Voice andere dingen te doen in de aanloop naar Kerst. Er zijn veel kerstoptredens en ook in de kerken zijn altijd veel diensten in verschillende vormen te bezoeken. “Vanwege corona zijn er activiteiten die niet door kunnen gaan, terwijl we juist nu allemaal, christelijk of niet, behoefte hebben aan licht”, laat het koor weten. “We vieren met Kerst de geboorte van Jezus Christus, ons Licht in deze wereld. Licht van Jezus Christus, maar zeker ook licht van elkaar. Weten dat we aan elkaar denken, dat we er voor elkaar willen zijn en dat we elkaar het licht gunnen.”

In de week voorafgaand aan Kerst zullen op verschillende locaties in Alblasserdam mensen van het koor staan die aan voorbijgangers een kaarsje willen aanreiken.

“Op kerstavond 24 december willen we aan iedereen vragen om dit kaarsje van 18.00 tot 20.00 uur aan te steken en buiten in de voortuin of op de stoep zichtbaar neer te zetten, zodat iedereen licht geeft aan de mensen om hen heen.” Men kan het kaarsje in een glazen potje zetten of in een windlicht, gebruik daarvoor eigen creativiteit. Er mogen uiteraard ook meerdere kaarsjes aangestoken worden.

Het koor vraagt daarnaast aan inwoners van Alblasserdam om aan hun naasten kaarsjes uit te delen en hen op te roepen hetzelfde te doen. “Geef licht en geef het door!”


DE-waardepunten voor Voedselbank en vreemd geld voor Fight for Sight

papendrecht • Deze week is ook in Papendrecht de traditionele Lionsclub koffiepunten actie weer van start gegaan.

In december wordt iedereen opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 15%. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een gezin worden voorzien van 1 pak koffie.

Voor Papendrecht is Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling. In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: Voedselbank Papendrecht, de Bethlehemkerk, de Morgensterkerk, Elimkerk, Katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Parochie, winkelcentrum Westpolder (hoofdingang), De Vershoek Kaaswinkel (Meentpassage), Albert Heijn (winkelcentrum Wilgendonk), en Boon's supermarkt (Markt van Matena). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd. Dit laatste op die locaties waar de dozen het gehele jaar door blijven staan.

Daarnaast wordt oud- en vreemd geld ingezameld voor Fight for Sight. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden staaroperaties in derde wereldlanden betaald.