Afbeelding
Foto:

'Voor zover bekend geen gedupeerden toeslagenaffaire'

alblasserdam • In Alblasserdam zijn gedupeerden van de landelijke toeslagenaffaire; wethouder Peter Verheij gaf dinsdag tijdens de commissievergadering Bestuur en Samenleving aan daarvan uit te gaan.
Hij reageerde daarmee op een vraag van CDA-commissielid Margreet de Deugd. “In de gemeente Molenlanden hebben ze een oproep gedaan aan gedupeerden om zich te melden. Heeft u eventuele gedupeerden in Alblasserdam in beeld? En is het een idee om hier een dergelijke oproep ook te doen?”
Een oproep doen, daar wilde wethouder Verheij best aan meewerken. "Maar op basis van de informatie die ik nu heb en de inventarisatie van de sociale dienst heb ik geconstateerd dat Alblasserdam niet op het lijstje met gedupeerden voorkomt. Maar als iemand toch in deze categorie valt, kan hij of zij zich natuurlijk melden.”


PvdA draagt Kees Jongmans voor als tijdelijke wethouder

alblasserdam • De PvdA in Alblasserdam draagt op de gemeenteraadsvergadering van 15 december Kees Jongmans voor als tijdelijke vervangende wethouder.

Hij zal voor een periode van 16 weken de huidige wethouder Dorien Zandvliet vervangen, die voor die periode met ziekteverlof is. De hoop en verwachting is dat zij na die tijd haar taken weer gezond en wel kan opnemen. Kees Jongmans (72 jaar) is gedurende twee periodes (8 jaar) wethouder voor de PvdA in de gemeente Roosendaal geweest, met onder meer de portefeuilles zorg & welzijn, jeugd en onderwijs. Daarnaast heeft hij brede ervaring in leidinggevende functies bij diverse gemeentes op het gebied van ruimte en economische ontwikkeling. Sinds zijn pensionering in 2014 is Kees Jongmans bestuurlijk actief in meerdere organisaties waaronder thuiszorg- en jeugdzorginstellingen. Kees Jongmans zal namens de PvdA de portefeuilles en het takenpakket van Dorien Zandvliet overnemen en samen met de wethouders van coalitiepartners SGP en CDA uitvoering geven aan het gezamenlijk collegeprogramma.