Afbeelding
Foto:

Vraagtekens bij verbod op crossen

alblasserdam • Is een verbod op crossen met motoren en brommers buiten wedstrijdverband nodig? Dat vroegen meerdere Alblasserdamse partijen zich dinsdagavond af tijdens een commissievergadering.
Het college wilde dit verbod inbrengen in de Algemene Plaatselijke Verordening. "Maar op het bouwterrein van Nieuwland Parc wordt gecrost zonder dat het overlast oplevert”, stelde Erno Hartsuiker (CDA). "Moeten we het dan op deze wijze strafbaar stellen? Een betere insteek is dat crossen in onze gemeente geen probleem is, mits er geen sprake is van hinder.”
Vanuit meerdere partijen kwam er steun voor dit standpunt. Burgemeester Jaap Paans benadrukte echter dat er wel degelijk overlast is door het crossen op het braakliggend deel van bedrijventerrein Nieuwland Parc. "We krijgen daarvan meldingen van de bedrijfscontactfunctionaris en van omwonenden uit Papendrecht. Vandaar dat we dit op deze manier aan willen pakken.” Daarnaast stelde Paans dat dit het enige openbare terrein is waar crossen mogelijk is. "Anders kom je op taluds terecht waar crossen ook zeker niet op zijn plek is of op particuliere locaties.”