• Jong078 verschijnt ook in Alblasserdam
• Jong078 verschijnt ook in Alblasserdam Foto: Aangeleverd

Kinderkrant Jong078 in Damdorp

alblasserdam • Stichting Jong078 meldt dat vanaf januari 2021 de regionale kinderkrant Jong078 ook in Alblasserdam gaat verschijnen.

In 2021 ontvangen dus maar liefst 12.500 kinderen iedere maand de regionale kinderkrant Jong078. Zij zitten in Alblasserdam, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht of Zwijndrecht op school en krijgen de kinderkrant in de klas.

Linda te Veldhuis, oprichter van Jong078: “De kinderkrant voor de Drechtsteden bestaat sinds januari 2020. Leerlingen van de scholen in Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht lezen sindsdien iedere maand over verschillende onderwerpen passend bij hun belevingswereld. Ik ben erg blij dat de kinderen van 7 t/m 12 jaar in Alblasserdam nu ook de kinderkrant gaan ontvangen. De oplage van de kinderkrant gaat hiermee van 11.000 naar 12.500 stuks.”


Stichting Jong078 vindt het belangrijk dat de kinderkrant voor alle kinderen beschikbaar is. De krant is daarom gratis voor de kinderen en de scholen. De krant wordt mogelijk gemaakt door subsidies, fondsen en partners. Linda te Veldhuis: “De uitbreiding naar Alblasserdam is mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden en de gemeente Alblasserdam.”

Arjan Kraijo van gemeente Alblasserdam: “Wij zijn er trots op dat kinderkrant Jong078 in 2021 ook in Alblasserdam gaat verschijnen. We vinden het belangrijk dat onze jonge inwoners geïnformeerd raken over hun woonplaats en de regio."


"Ze kunnen in de kinderkrant op een passende manier lezen over ervaringen van leeftijdsgenoten. Ook vinden wij goede leesvaardigheden van groot belang."