Afbeelding
Foto: Rick den Besten - Het Kontakt

Carbidschieten tijdens jaarwis-seling toegestaan

alblasserdam • Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft besloten om tijdens de jaarwisseling 2020-2021 carbidschieten van 18.00 tot 02.00 uur ‘s nachts toe te staan.

Carbidschieten mag alleen na dat de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven en mag alleen plaatsvinden op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats.
De gemeente realiseert zich dat mensen daar hun honden uitlaten en vraagt hondenuitlaters begrip voor dit tijdelijke ongemak. Voor de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid mag alleen iemand carbidschieten die ten minste 16 jaar oud is. Tenminste één persoon van 18 jaar of ouder houdt toezicht op het carbidschieten. Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.
De schietrichting van het carbid is tegengesteld aan de richting van de dichtstbijzijnde bebouwing. Er mogen geen busdeksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Voor het afschieten van carbid op het grasveld aan de Kabelbaan moet vooraf toestemming worden aangevraagd. Dit kan tot 21 december 2020 via mailadres veiligheid@
alblasserdam.nl.