Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ruilactie verzamelplaatjes Plus Van Holten

alblasserdam • De plaatjesactie ’Alblasserdam een dijk van een dorp’ van de supermarkt Plus Van Holten aan de Sportlaan in Alblasserdam is een daverend succes geworden.

Het hele dorp is aan het verzamelen geslagen, er kwam zelfs een Facebookpagina waarop plaatjes kunnen worden geruild.


Boeken niet compleet

Nu de actie is afgelopen zullen er ongetwijfeld mensen zijn die hun boek niet compleet hebben. Michael en Monique van Holten hebben beloofd dat iedereen zijn of haar boek vol krijgt met de plaatjes. In overleg met hen had de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) het plan opgevat een ruilbeurs te organiseren. Dit is echter vanwege corona te risicovol.


Om die reden heeft de HVWA een ruilactie bedacht. Ieder die dubbele plaatjes heeft doet deze in een envelop. Als je nog plaatjes nodig hebt, doe in dezelfde envelop je mancolijst, of een bij de servicebalie van de supermarkt Plus van Holten verkrijgbaar ruilformulier. Schrijf op je mancolijst en de envelop je naam, adres en telefoonnummer.


Inleveren

Lever die envelop in bij supermarkt Plus van Holten, of de Oudheidskamer aan het Cortgene. De vrijwilligers van de Historische Vereniging vullen die envelop met de opgegeven ontbrekende plaatjes. Zij nemen contact op wanneer de envelop weer opgehaald kan worden.

In de Plus supermarkt aan de Sportlaan staat bij de informatiebalie een bus waarin de enveloppen kunnen worden gedeponeerd. Het plan is om de ruilactie in de maand december te houden. Het uitzoeken en sorteren zal enige tijd duren.


Wie belangstelling heeft voor een boek met zelf in te plakken plaatjes kan een e-mail sturen naar dhgb@kpnmail.nl of ndeheus65@gmail.com. Een boek met losse plaatjes kost 20 euro, een boek met losse plaatsjes opsturen als pakje kost (track and trace) 30 euro.