• Jan-Eric Bos (links) van De Haan Verhuizingen met Anke van Veen, gastvrouw en bestuurslid bij de  Voedselbank.Alblasserdam
• Jan-Eric Bos (links) van De Haan Verhuizingen met Anke van Veen, gastvrouw en bestuurslid bij de Voedselbank.Alblasserdam Foto: Aangeleverd

Verhuisbedrijf De Haan start actie met de ‘Voedselbank verhuisdoos’

alblasserdam • Internationaal verhuisbedrijf De Haan Verhuizingen, gevestigd in Alblasserdam, is een actie gestart waarbij mensen die verhuizen levensmiddelen kunnen deponeren in de ‘Voedselbank verhuisdoos’.

Een verhuizing vormt namelijk een goede aanleiding om eens te kijken naar wat er wel en niet meegenomen gaat worden. “Wist u dat bijvoorbeeld etenswaren, vloeistoffen, schoonmaakmiddelen en toiletartikelen als onderdeel van uw verhuisinboedel niet gedekt zijn door de verhuisverzekering? Tevens kan er bij lekkage aanzienlijke vervolgschade ontstaan”, melden De Haan Verhuizingen en de Voedselbank in een persbericht.
Deze artikelen kunnen vanaf nu worden gedeponeerd in de Voedselbank verhuisdoos. Deze doos is dus voor alle niet aangebroken, lang houdbare items, niet zijnde alcohol. De Haan haalt deze op de verhuisdag op. Samen met de Voedselbank Alblasserdam zorgen zij ervoor dat uw donatie bij de mensen komt die dat tijdelijk hard nodig hebben.
Deze mooie samenwerking tussen De Haan en Voedselbank Alblasserdam helpt anderen, het milieu en gaat voedselverspilling tegen. Voor eventuele vragen kan men contact opnemen met De Haan, maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur via 078-6920333 of info@dehaan.nl.


Corona teststraat naar Calandstraat

dordrecht • In de nacht van 10 op 11 december verhuist de teststraat van GGD Zuid-Holland Zuid van het Oranjepark naar de Calandstraat 44 in Dordrecht.

De teststraat is op donderdag 10 december volgens de normale openingstijden geopend. Op vrijdag 11 december is de teststraat op de nieuwe locatie vanaf 09.30 uur geopend. Gedurende de avonduren en in de nacht van 10 op 11 december wordt de teststraat verhuisd. Deze verhuizing is noodzakelijk omdat de testlocatie in het Oranjepark een nieuwe bestemming krijgt. De verhuizing is met name voor de medewerkers een aangename verandering, aangezien het in de locatie op het Oranjepark erg koud kan zijn. De teststraat op de Calandstraat is geen zogenaamde ‘drive through’ maar een locatie waar de bezoekers te voet binnenkomen.


'Sintcadeautje' voor leden voetbalvereni-ging Alblasserdam

alblasserdam • Namens het bestuur van vv Alblasserdam heeft Sinterklaas zaterdag 5 december een cadeautje ‘overhandigd' aan de leden van de voetbalclub.

Met een gedicht op rijm kregen de leden het aanbod om twee maanden contributie terug te vragen.
Penningmeester Matthijs Kleijwegt: "Natuurlijk voelen wij deze crisis ook in de portemonnee, maar onze leden óók. We laten zoveel als mogelijk doorgaan op de club, maar dat is natuurlijk maar een fractie van datgene wat normaal kan. We wilden een gebaar maken naar onze leden en zijn hierop uitgekomen, administratief gezien best een klusje, maar daar draai ik mijn hand niet voor om.”
Het staat de leden vrij om de contributie terug te vragen. "Doen leden dit niet dan is de club daar natuurlijk heel dankbaar voor!”