Fotograaf Wim Schut bij zijn fotowand in het woongebouw aan de Markt.
Fotograaf Wim Schut bij zijn fotowand in het woongebouw aan de Markt. Foto: Edith van den Broek

'Ik kreeg maar liefst veertig kaarten toegestuurd'

Positieve reacties op nieuwe fotowand

papendrecht • Fotograaf Wim Schut is blij dat zijn fotowerk ‘Gezicht op de Kerkbuurt’ is verhuisd van de Rabobank naar een woongebouw aan de Markt. Ook is hij blij met de waardering die hij daarvoor gekregen heeft. Door een actie van een medebewoner ontving hij maar liefst veertig kaarten met daarin persoonlijke bedankjes.

Wim (69) werkte in het verleden bij de Rabobank aan de Meent. In 2011 stopte hij en pakte hij zijn hobby fotografie verder op. Wim maakte onder andere het beeld ‘Gezicht op de Kerkbuurt’. De Rabobank waar hij gewerkt had, was hier zo van gecharmeerd, dat zij besloten het beeld op doek te printen en op een frame in het kantoor te plaatsten. Onlangs is het kantoor van de Rabobank definitief gesloten en heeft Wim zijn foto weer in bezit gekregen. De foto is een enorm exemplaar van 5 meter lang en 1,70 meter breed. “Ik probeerde het fotodoek bij De Heerlijkheid van Papendrecht te krijgen, omdat dit ook aan de Kerkbuurt grenst. Dat lukte helaas niet vanwege de grootte. Ook verzamelgebouw De Oude School had helaas geen plek voor de foto”, legt Wim uit. Hij zocht daarna contact met de woningbouwvereniging en heeft de foto cadeau kunnen doen aan Woonkracht10. Sinds 23 november pronkt zijn panoramafoto in de entreehal van de appartementen aan het marktplein.


Wim: “Ik krijg enorm positieve reacties op de fotowand in de hal. Een medebewoner had een prachtig idee om als gebaar kaarten te verzamelen met bedankjes erop voor mij. Ik kreeg maar liefst veertig kaarten toegestuurd met een persoonlijke noot daarin. Zoals: ‘Een schitterende foto, een sieraad’ en ‘Dank voor een mooi stukje Papendrecht in de hal’."


"De leuke reacties zijn zeer de moeite waard”, vertelt Wim Schut trots.


q www.fotopapendrecht.nl