Plaatjes sparen van ons dorp bij Plus Van Holten

Een verrassing, een prachtig boek op de mat van óns dorp! Nieuwsgierig kijken we erin. Een plaatjes spaarboek van Plus van Holten aan de Sportlaan in Alblasserdam. Voor sparen zijn ze wel te porren bij ons in huis dus unaniem besloten we direct; wij doen mee!

Grote kreten van de zoons over brand hier en brand daar! We dachten, opa zal dit ook wel leuk vinden, maar nee, hij is hier niet geboren dus hup, het boek was voor zijn kleinzoon. Die was er maar wat blij mee.

Nu zijn we een aantal weken verder, maar hebben nog niet alle felbegeerde plaatsjes compleet. Twee buurvrouwen in de straat doen mee dus ruilen over en weer, gezellig even een 1,5 meter stoeppraatje, in de gure herfst waarin je elkaar anders niet veel spreek. Leuk, die actie! Een tip van dee buurvrouw was; kijk eens op Marktplaats. Dat zorgde voor verrassende ontmoetingen! Twee vrouwen uit de kerk, die wel op dorp wonen maar die we al lang niet meer gezien hadden, hebben we weer gezien. Een oude heer met witte baard, in deftig schoolschrift de naam op de enveloppe mét de felbegeerde plaatjes.

Een man met ronde buik, breed lachend want dít zo op de stoep, een praatje. “Wat ruilen, jij wat plaatjes voor mij en ik een risje voor jou, dat is toch geweldig”, zei hij. En nog berichtje van Hein. Heen en weer, keurig met u aangesproken. We kwamen tot een ruildeal, komt u ze maar halen stuurde hij. Wat bleek, Hein woont in Tilburg! Tja, dezelfde actie maar een heel ander boek.

Plus Van Holten, in deze ingewikkelde tijd zorgde dit voor leuke verrassende ontmoetingen en gezellige praatjes. Ook voor gezelligheid in huis als er weer nieuwe plaatjes geplakt konden worden, ze nog even op mochten blijven, kaarsjes aangestoken, de regen tegen de ruit kletterde...
Ons boek is nu compleet. Elk nieuwe plaatje was een cadeautje!

Hartelijke groet,
Suzanne Terlouw, Alblasserdam


Praise Him verzorgt Kerstcompilatie

regio • op zaterdag 19 december zou het inmiddels befaamde ‘Kerstfeest in de Grote Kerk te Dordrecht’ weer plaatsvinden. Dit wordt ieder jaar georganiseerd door het christelijk gemengd Drechtstedenkoor Praise Him onder leiding van haar dirigent Jan Quintus Zwart. Dit jaar blijft de kerk leeg vanwege de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus.
Toch wil Praise Him het Kerstfeest in de Grote Kerk niet zomaar voorbij laten gaan. Vanaf de oorspronkelijk geplande tijd, zaterdag 19 december om 19.30 uur, zal er een compilatie van de voorgaande jaren 2013 tot en met 2018 worden uitgezonden via de link https://youtu.be/p_xVBM1L31k. Deze link kan later ook bekeken worden.