Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sjaak Bral in Theater De Willem

papendrecht • Sjaak Bral verzorgt op zondag 13 december en woensdag 16 december klassieke conferences in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Twee voorstellingen zijn al uitverkocht. Alleen voor de voorstellingen op zondag 13 december vanaf 20.15 uur en op woensdag 16 december vanaf 21.30 uur zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

De klassieke conference van de grappenmitrailleur is ook leuk op anderhalve meter afstand! De oudejaarsconference van Sjaak Bral staat, verrassing, in het teken van de Coronacrisis. Hoe vat je de achtbaan waarin we met z’n allen zaten, die onwerkelijke tijd, in hemelsnaam samen? Sjaak weet het wel: In een heerlijke avond vol herkenning, een gulle lach en een oprechte traan. Laat dat maar aan Sjaak over.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.


Studieavond met Kees van Velzen naar 14 december

alblasserdam • De studieavond in Alblasserdam met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël, is verzet van donderdag 10 december naar maandag 14 december. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De betekenis van het offer van Abraham voor onze tijd.

De bijeenkomst vindt plaats in ’t Scheepke, Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. Vanwege de coronacrisis worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en kunnen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl of 033-2458824.

Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden.


Elke Vierveijzer met ‘Lucht’ in theater

papendrecht • Elke Vierveijzer treedt op zaterdag 19 december vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met haar programma ‘Lucht’.

Elke Vierveijzer; je kunt haar kennen van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten. Of je kent haar misschien wel helemaal niet. Dat wordt dan eens tijd. Na Om te janken zo mooi en Zonder Genade is het tijd voor lucht. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen.

Over het dicht gegespte harnas dat ons houvast geeft. Met een geheel eigen stem gaat ze in Lucht via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die je onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.