• Karel Thieme met het systeem van Aquapeak.
• Karel Thieme met het systeem van Aquapeak. Foto: Aangeleverd

Onderzoek bevestigt werk Aquapeak

papendrecht • Papendrechter Karel Thieme bewijst met een onlangs binnengekomen laboratoriumrapport van SGS in de hand dat het met een Aquapeak waterzuiveraar mogelijk is om giftig lood, thuis, voor meer dan 99% uit kraanwater te verwijderen en zodoende te voorkomen dat het lood in het menselijk lichaam terecht komt. Kraanwater met giftig lood, als gevolg van loden waterleidingen, het is in oude huizen en gebouwen een groot probleem. Vooral voor baby’s en kinderen is lood schadelijk. Eigenlijk is Karel, die zichzelf omschrijft als zuiver water-ambassadeur, niet verrast door de uitkomst van het onderzoek. “Nee, niet verrast, het is de bevestiging van de verwachting. Omgekeerde osmose is een ultieme vorm van waterzuivering.”

Het systeem werkt eenvoudig. Op het aanrecht staat een apart kraantje, waaruit hij het optimaal (na)gezuiverde leidingwater tapt. Karel: “Deze ultieme vorm van waterzuivering verwijdert ook restanten van medicijnen, PFOA/GenX, pesticiden, hormonen en virussen. De kosten beperken zich tot enkele dubbeltjes per dag.”

De Echt Zuiver Water-ambassadeur, zoals hij zichzelf noemt, is al een poosje bezig met zijn missie om overal zuiver water in huis te krijgen. Hij heeft er echter nu pas voor gekozen om dit onderzoek te laten uitvoeren door SGS, een wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Karel: "We hebben ervoor gekozen om nu dit specifieke lood-onderzoek te laten doen, omdat we de laatste tijd veel mensen bedienen die wonen in huizen van voor 1960, die nog loden leidingen hebben.” Meer informatie:
www.echtzuiverwater.nl.