• De foto 'Het Gezicht op de Kerkbuurt'.
• De foto 'Het Gezicht op de Kerkbuurt'. Foto: Wim Schut

Fotodoek ‘Gezicht op de Kerkbuurt’ verplaatst

papendrecht • In het kantoor van de Rabobank aan de Brederodelaan hing na de laatste verbouwing een foto ‘Gezicht op de Kerkbuurt’. Deze foto van de amateurfotograaf Wim Schut is gedrukt op fotodoek en heeft de afmetingen van 5 meter bij 1,70 meter. De afbeelding is aan gebracht op een laag isolatiemateriaal en heeft zo een dubbelle functie.

Nu het kantoor van de bank eerder dit jaar definitief is gesloten, kreeg de fotograaf het doek weer in zijn bezit. Hij zocht contact met Woonkracht10 en sinds maandag 23 november hangt ‘Het gezicht op de Kerkbuurt’ in de entreehal van de appartementen aan de Markt, schuin tegenover de voormalige bibliotheek.

Wim Schut is erg blij met de medewerking en samenwerking van betrokken partijen. Door de korte lijnen is de verplaatsing snel gerealiseerd. Zie ook www.fotopapendrecht.nl voor meer informatie en fotomateriaal.


Mondkapjes verplicht in bieb

regio • De Bibliotheek AanZet opende op donderdag 19 november voor de tweede keer dit jaar haar deuren weer na een tijdelijke sluiting. Iedereen is weer welkom, maar er zijn regels. Zo is het vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen.

De bibliotheek probeert zo snel mogelijk overal weer open te gaan volgens de reguliere openingstijden. Helaas is dit nu nog niet mogelijk voor sommige vestigingen. Aangeraden wordt om voor een bezoek een kijkje te nemen op de website: www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen. Hier staan altijd de meest actuele openingstijden per vestiging vermeld. Bij binnenkomst worden bezoekers geregistreerd. De gegevens worden na 21 dagen vernietigd maar kunnen in de tussentijd gebruikt worden voor een contactonderzoek.

Ook de activiteiten starten we weer op. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Vooraf registreren voor activiteiten is verplicht. Dit kan online of aan de deur. Deelnemers zijn verplicht een winkelmandje te pakken. Bij activiteiten voor kinderen tot en met 6 jaar is maximaal één ouder of begeleider per kind welkom. Bij activiteiten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar mogen geen ouders of begeleiders aanwezig zijn. Zij mogen in de tussentijd natuurlijk wel de bibliotheek bezoeken.