Afbeelding
Foto: Stockfoto

Ondertekening beheerovereenkomst buurtmoestuin Westpolder

Overeenkomst buurtmoestuin in de Westpolder

papendrecht • Wethouder Arno Janssen heeft zaterdagochtend 21 november in de moestuin Westpolder op de hoek van de Herman Gorterstraat met de Albert Verweijstraat in Papendrecht een beheeroverkomst overhandigd aan de initiatiefnemers van de moestuin.

Het idee voor de buurtmoestuin is tijdens de reconstructie van de wijk ontstaan. Inwoners Selma Mertens en Corine van de Hoek namen het initiatief voor de ontwikkeling van een moestuin, waarin vruchtdragende struiken en plantjes worden geplant. Dat de wens voor een buurtmoestuin breder gedragen werd, bleek uit een enquête die de initiatiefnemers in de buurt hielden. De reacties van buurtbewoners waren uitsluitend positief.
De moestuin maakt deel uit van een speelplek, waardoor het ook echt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners van alle leeftijden wordt. Kinderen uit de buurt worden actief betrokken bij de inrichting en verzorging van de moestuin: tijdens burendag maakten zij samen insectenkastjes en buurmannen timmerden plantenbakken van snoeihout dat uit hun eigen tuinen kwam.
Wethouder Janssen: "De gemeente Papendrecht hecht veel waarde aan lokale initiatieven die de leefbaarheid van een wijk vergroten." De gemeente Papendrecht heeft voor dit initiatief een aanmoedigingsbudget beschikbaar gesteld. Dit budget is ingezet voor de aanschaf van materialen voor onderhoud van de moestuin.