• De medewerkers van Jut & Jul bij de bekertjes die gevuld worden met erwtensoep.
• De medewerkers van Jut & Jul bij de bekertjes die gevuld worden met erwtensoep. Foto: Aangeleverd

Erwtensoep voor zorgpersoneel ASZ

papendrecht • Een hartverwarmende actie voor het zorgpersoneel vindt deze weken plaats vanuit Papendrecht.

De medewerkers van restaurant Jut & Jul aan de Veerpromenade 13 in Papendrecht hebben op maandag 9 november erwtensoep bezorgd bij de eerste van drie locaties van het Albert Schweitzerziekenhuis (ASZ). De komende maandagen volgen de overige twee locaties.


“Ondanks dat wij ons nog steeds in een uiterst pittige periode begeven om te kunnen ondernemen, willen wij ons inzetten voor het goede doel”, vertelt Nathalie Renée Maria van Jut & Jul.


Niet stilzitten

Het Papendrechtse restaurant ging in december 2019 open, maar moest half maart de deuren alweer tijdelijk sluiten vanwege de lockdown van de eerste coronagolf. Van stilzitten was echter geen sprake bij Jut & Jul.


Jut & Jul To Go

Nathalie: “Binnen no-time hadden wij de Jut & Jul To Go menukaart gelanceerd en huppelde er tijdens Pasen een echte Paashaas door Papendrecht en omstreken om verse Paasontbijtjes te bezorgen."


"Juist tijdens de lockdown voelden wij ons enorm gesteund", vervolgt Nathalie. "Dit was voor ons dan ook het moment om iets terug te kunnen doen.”


Daverend succes

Op een Tweede Paasdag hebben de medewerkers van Jut & Jul, geheel op vrijwillige basis, een driegangendiner mogen verzorgen in het woonzorgcentrum De Markt. “Dit was een daverend succes. Dit succes willen wij ook deze lockdown voortzetten”, zo verklaart Nathalie de actie om het zorgpersoneel van het Albert Schweitzerziekenhuis te voorzien van warme erwtensoep.


“Dit initiatief hebben wij mede kunnen realiseren door onze trouwe leverancier De Sligro Zuid. Restaurant Jut & Jul gelooft onder het motto ‘Samen Sterk!’, sant samen komen we er wel!”