• De overhandiging van het eerste Hackshield kaartspel.
• De overhandiging van het eerste Hackshield kaartspel. Foto: Aangeleverd

550 basisscholen krijgen spel over cyberweerbaarheid

regio • In deze week, de Week van de Mediawijsheid, ontvangen 550 basisscholen in de politie-eenheid Rotterdam (25 gemeenten) een gratis spel met een educatief programma om te kunnen werken aan cyberweerbaarheid.

Het vergroten van digitale weerbaarheid cybercriminaliteit van verschillende doelgroepen is een belangrijk speerpunt voor de gemeenten, politie en OM binnen de politie-eenheid Rotterdam. De VeiligheidsAlliantie, die deze veiligheidspartners hierbij ondersteunt, heeft samen met HackShield Future Cyber Heroes een spel ontwikkeld voor leerlingen van de groepen 7/8. Een kwetsbare groep aan het begin van hun digitale leven. Het doel is om jonge (digitaal onervaren) leerlingen bewust te maken van de risico’s die ze lopen als ze zich in de digitale wereld gaan begeven. Door het spel gratis aan te bieden, worden veel jonge internetgebruikers bereikt.

Burgemeester Martijn Vroom van de gemeente Krimpen aan den IJssel is voor de regio Rotterdam de cyberburgemeester. Hij bezocht de Johannes Calvijnschool in zijn gemeente om het eerste exemplaar van ‘HackShield het Kaartspel' te overhandigen aan groep 8. Meer informatie:
www.joinhackshield.nl/kaartspel.