Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stichting Present verzorgt weer de Kerstengel-actie

papendrecht • Stichting Present roept ieder jaar mensen op die als Kerstengel een groet willen brengen aan iemand in hun buurt; iemand voor wie december een donkere maand is.

December is vaak een tijd van warmte, aandacht en liefde. Maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Stichting Present: “We doen deze actie al zo’n vijf jaar en het is steeds weer een succes. Omdat niet iedereen de tijd heeft om als vrijwilliger langdurig en/of praktische hulp te kunnen bieden, maar er genoeg mensen zijn die wel wat willen betekenen voor een ander”, melden coördinatoren Ellen van Dorp en Tineke Geertsma van Present Dordrecht-Papendrecht.
De bedoeling van de kerstengel is om iemand te bemoedigen met een persoonlijk geschreven ansichtkaart, een zelf samengesteld kerstpakket, iets lekkers of een bloemetje. Wat je maar bedenkt voor degene van wie je de naam hebt doorgekregen. Het project gaat om het gebaar, niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Iedereen jong en oud, groot of klein, kan zich aanmelden als kerstengel.

"We krijgen ieder jaar namen van mensen door via hulpverleners. Juist in deze extra moeilijke periode door het coronavirus, is de actie meer dan ooit nodig!”, vervolgen Ellen van Dorp en Tineke Geertsma. "Er zijn nu zoveel meer mensen eenzaam. Denk aan ouderen, alleenstaanden en jongeren. We krijgen ook namen door van kinderen, zowel ziek als gezond; van een buurman of buurvrouw waar nooit bezoek komt; van jonge moeders die alleen voor het runnen van haar gezin staan; van weduwnaars; van jonge mensen die herstellen van een burn-out; van vluchtelingen; van daklozen en ga zo maar door. We hopen daarom dat zich veel mensen zullen aanmelden voor zo'n klein gebaar met veel betekenis. We proberen de kerstengelen zoveel mogelijk te koppelen aan de behoefte van iemand die is aangemeld en ook aan de wijk of woonplaats in de Drechtsteden.”

Aanmelden kan via
www.presentdordrecht-papendrecht/kerstengelactie2020.