• Jos van Hest in gesprek met de kinderen.
• Jos van Hest in gesprek met de kinderen. Foto: Aangeleverd

Poëzie workshop bij het veer

kinderdijk • Waar geef je taalles in corona tijd? Op de pont natuurlijk! Nou ja, zo natuurlijk is dat niet, maar het was wel enorm leuk.

Drie groepen van de bovenbouw van openbare basisschool De Tuimelaar uit Nieuw-Lekkerland kregen in de afgelopen week een workshop gedichten maken van de Amsterdamse dichter/taaldocent Jos van Hest.


Educatief project

Deze workshop maakt als educatief project onderdeel uit van het Lionsproject Dichter bij de Polder. Met als uitgangspunt het gedicht van drs. P. De Veerpont (heen en weer) maakten de leerlingen gedichten over deze mooie plek.

Op de foto interviewt dichter/taaldocent Jos van Hest de ‘veerbaas’.


Woorden verzamelen

De kinderen verzamelden onder meer uit dit gesprek allerlei woorden die zij later in hun gedicht gaan gebruiken. Van deze gedichten wordt weer een bundeltje uitgegeven waar de gedichten van alle leerlingen in te lezen zijn.


Eén van de kinderen van OBS De Tuimelaar uit Nieuw-Lekkerland schreef na afloop over deze les: “Ik vond dit super leuk”. Deze schrijfworkshop werd gesponsord door de Stichting Elshout, Goede Doelen stichting Piet de Bruin.