Bouwhub Mercon-Kloos op terrein Nedstaal

alblasserdam • Op het terrein van Nedstaal komt tijdens de bouwperiode van de nieuwe woningen op het Mercon-Kloosterrein in Alblasserdam een zorgenaamde bouwhub. Daar worden materialen verzameld, waarna ze per schip vervoert worden naar de bouwplaats. "Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat er zwaar verkeer door het dorp heengaat", licht projectontwikkelaar Fransje Sprunken toe. "Van Rijkswaterstaat hebben we al een aanmeervergunning. Overigens wordt een groot deel van het werk al prefab verricht, zodat er op het terrein zelf snel en efficiënt gewerkt kan worden."

Camera's

Een braakliggend terrein oefent een grote aantrekkingskracht uit voor degenen die bijvoorbeeld graag een brandje willen stichten. Dat gebeurde ook op het Mercon-Kloosterrein meerdere malen. "Om dat te voorkomen hebben we hekken geplaatst en zijn er beveiligingscamera's opgehangen. Ook het storten van materialen is gestopt en alles is opgeruimd."


Boek over de Bonkelaar

sliedrecht • Het onlangs gereed gekomen boek over de roemrijke en tumultvolle geschiedenis van theater en cultureel centrum De Bonkelaar kan worden besteld. De uitgave over de historie telt 258 pagina’s.
Het boek ‘De Bonkelaar, de trots van Sliedrecht - de roemrijke en tumultvolle jaren '70, '80 en '90'. Dit is de omslag. De eerste oplage telt 500 exemplaren. Het boek is verkrijgbaar bij Drukkerij Van den Dool aan Industrieweg 4 te Sliedrecht voor het bedrag van € 29,95. Via internet bestellen en laten opsturen kost 37,45 euro. Het ISBN-nummer van het boek is: 978-90-72188-14-4.