Tjalk op de Zuiderzee.
Tjalk op de Zuiderzee. Foto: Willem Eerland

Expositie van maritieme kunst

kinderdijk • Willem Eerland exposeert de komende weken in Galerie Kinderdijk, naast de Primera in Nieuw-Lekkerland.

Dit doet hij dertig jaar nadat hij zijn eerste expositie had in het Visserij museum van Katwijk aan Zee. Dit jaar exposeerde hij tevens in twee verschillende exposities in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. Vanwege de coronabeperkingen en het wegvallen van ‘Sail’ Amsterdam, zijn de exposities niet helemaal uit de verf gekomen, maar vanaf zaterdag 6 november heeft hij een thuiswedstrijd en worden zijn beste werken tentoongesteld in Galerie Kinderdijk, naast de Primera in Nieuw-Lekkerland.


Fraaie pastellen

Eerland laat nieuwe werken zien en werken uit de twee eerder genoemde exposities, waaronder drie- en viermasters, visserij, sleepboten en jachten, met dit keer veel aandacht aan de opvarenden. Ditmaal heeft hij naast zijn eigen werk ook een gedeelte van de ruimte ingericht met fraaie pastellen, gemaakt door zijn dochter Carolina. Zij heeft zich voornamelijk toegelegd op het afbeelden van dieren. Haar werken zijn te koop tegen, met het oog op de Kerst, zeer acceptabele prijzen.


De expositie wordt vanwege corona niet officieel geopend, maar indien geïnteresseerden dat wensen zal de kunstenaar indien mogelijk aanwezig zijn.

De expositie is geopend van zaterdag 7 november tot donderdag 24 december tijdens openingstijden van Primera (tussen de middag gesloten). Galerie Kinderdijk, naast de Primera, heeft adres: Planetenlaan 11, Nieuw-Lekkerland.