Feesten zijn op dit moment niet gepast

Ik verwijs naar het artikel in Uw blad van woensdag waarin De Klaroen aandacht schonk aan het illegale feestje aan boord van een jacht afgemeerd bij Oceanco.

Ik ben nu 79 en ooit ook jong geweest en heb toen niet of nauwelijks restricties meegemaakt, dus kan ik mij kan voorstellen dat de huidige jeugd het moeilijk vind om zich aan de corona restricties te houden, toch zal er helaas niet veel anders opzitten.
Mochten ze toch aan een illegaal feestje willen deelnemen, dan zou ik mij kunnen voorstellen, dat men, indien hieraan door de politie of de ME een einde wordt gemaakt, dat men buiten de geldelijke boete die men moet voldoen een taakstraf krijgt opgelegd van 50 uur.
Deze taakstraf zou dan in een verpleeghuis of ziekenhuis dienen te worden uitgediend, zodat diegene die het betreft met eigen ogen mee krijgt wat covid-19 betekend.
Overigens worden ook wij ouderen getroffen door alle maatregelen waardoor wij niet of nauwelijks buiten huis komen, want het leven is veel te mooi, dus willen we nog gezond verder.
Ik hoop dat U enige aandacht aan mijn voorstel kunt geven, want wie weet komt de jeugd dan tot inzicht dat even niet feesten op dit moment gepast zou zijn.

Met vriendelijke groet,
Michel Snieder, Alblasserdam


Voormalige Papendrechtse schrijft eerste handboek voor prematuur ouders

leusden/papendrecht • De voormalige Papendrechtse Shanna de Jong (34) heeft een handboek geschreven voor ouders van vroeg geboren baby’s.

In 2014 beviel Shanna de Jong te vroeg van haar jongste zoon. Tijdens die periode kwamen er tal van vragen op haar af waar ze met moeite het antwoord op kon vinden. Ze besloot daarom zelf het boek te schrijven dat ze in die periode zo had gemist. Dit boek geeft je antwoord op alle de vragen die je hebt met betrekking tot vroeggeboorte. Van de zwangerschap tot aan het eerste levensjaar. "Alle informatie die je nodig hebt, prettig leesbaar, herkenbaar én medisch en wetenschappelijk verantwoord”, aldus de uitgever.
In Nederland worden jaarlijks 12.000 kinderen te vroeg geboren (voor 37 weken zwangerschapsduur). Shanna is een ervaringsdeskundige en heeft het boek geschreven in samenwerking met neonatologen, jeugdartsen en gynaecologen.
Shanna groeide op in Papendrecht, ging naar de Koningin Beatrixschool en De Lage Waard en verhuisde in 2010 vanwege de liefde naar Leusden. Titel van het boek is ‘Handboek vroeggeboorte'. Het boek heeft ISBN: 9789021576435, kost 30 euro en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers.