• Els en Edwin Prins met het kleurrijke certificaat.
• Els en Edwin Prins met het kleurrijke certificaat. Foto: Aangeleverd

Prins bakt de beste speculaasbrokken

alblasserdam • Banketbakkerij Prins, de Patisserie College Banketbakker uit Alblasserdam, heeft de eerste prijs gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College. Deze week konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Het Patisserie College, hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2020’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Dre Eversteijn, Toppatissier van Friesland Campina en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten.

Dre Eversteijn: “De winnende brokken van Banketbakkerij Prins waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”


Hoger niveau

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”


De winnende brokken voor de provincie Zuid Holland van Banketbakkerij Prins uit Alblasserdam scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct.