• Juf Loes tijdens een vakantie.
• Juf Loes tijdens een vakantie. Foto: Aangeleverd

Juf Loes van ’t Nokkenwiel met pensioen

alblasserdam • IKC ’t Nokkenwiel heeft afscheid genomen van Loes Gloudi die er na 45 jaar trouwe dienst mee stopt.

In 1975 kwam zij in dienst bij de Prinses Margriet. In 1977 ging zij naar ’t Nokkenwiel, waar Frank van Welzenis net de nieuwe directeur geworden was. Daar bleef zij tot haar pensioen.


Diverse rollen

Loes heeft zich, naast haar werk als leerkracht, ook in diverse andere rollen ingezet. Zij was locatiedirecteur en ook lange tijd voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. In die rol was zij betrokken bij de recente fusie van de openbare scholen van Alblasserdam met de scholengroep OZHW, met scholen in Zwijndrecht, Ridderkerk en Barendrecht.


“Heel fijn dat onze scholen ’t Nokkenwiel en Het Palet in goede handen terecht komen. Ik heb veel vertrouwen in een mooie toekomst voor het openbaar onderwijs in Alblasserdam”, vertelt Loes. “Er staat nu een fijn en goed team dat samen met de directeuren er iets goeds van maakt. Ook nu in deze moeilijke tijd met corona”.


Niet van oude stempel

Ondanks haar leeftijd bestempelt juf Loes zichzelf niet als een leerkracht van de oude stempel. In haar laatste jaar leerde zij zich nog het werken met een digitale leermethode aan. Loes kijkt terug op een mooie tijd in Alblasserdam en gaat nu nadenken over de invulling van haar vrije tijd. “Eerst even niets, maar ik denk niet dat ik lang kan stilzitten. Ik ga me net als mijn man Pierre nuttig maken in het vrijwilligerswerk”, aldus Loes.


Niet doorgaan

“We hadden een mooi groot afscheid bedacht, waarbij Loes op een kar door het dorp gereden zou worden met daarachter de leerlingen van ’t Nokkenwiel. Helaas kon dit door corona niet doorgaan”, vertelt directeur Vera Doejaaren van ’t Nokkenwiel in haar toespraak tijdens het afscheid.


Kleine groep

“Het afscheid werd daardoor met een kleine groep collega’s gevierd in het MFC Maasplein, waar we met elkaar stil stonden bij de lange periode dat Loes in het onderwijs zat”. Voor Loes was dit prima, wars als zij is van uiterlijk vertoon. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dat is Loes. Wat haar vooral kenmerkte was het gevoel voor rechtvaardigheid en haar doorzettingsvermogen.

“Loes, je hebt je altijd voor de school ingezet, gedaan wat nodig was voor de school. Je hebt het nu volbracht, petje af en diep respect. Het ga je goed en ga lekker van je vrije tijd genieten”, zo besloot Vera Doejaaren haar toespraak.


Uit handen van bestuurder Aat van Genderen ontving zij de verdiende bloemen en een mooi cadeau.