• Burgemeester Segers neemt het eerste exemplaar in ontvangst.
• Burgemeester Segers neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Foto: Janny den Besten

Presentatie boek Korenmolen De Regt

nieuw-lekkerland • Maandagavond vond in besloten kring de presentatie plaats van het boek Korenmolen De Regt.

Gé Zandvliet, voorzitter van Stichting Herstel Korenmolen De Regt, opende de plechtigheid. Vanwege Covid-19 was de presentatie van medio maart naar later datum verschoven. Ondanks dat er nu ook strenge maatregelen zijn, wilde het bestuur de verschijning van het boek niet langer uitstellen.

De heer Zandvliet refereerde naar het lange proces dat aan het herstel van de molen voorafging. Toch resulteerde dit uiteindelijk in de herstelde Korenmolen De Regt, die volgens Zandvliet “ver boven alle andere molens in de Alblasserwaard uitsteekt”. Vanaf het begin wilde men graag een boek schrijven over de molen, wat in de afgelopen drie jaar door een commissie bewerkstelligd werd.

Bestuurslid Jaap Stam overhandigde het eerste exemplaar aan de burgemeester van Molenlanden. De heer Segers merkte op: “Ik heb zeer veel respect voor het werk dat de vrijwilligers hebben verzet. Er zit een ongelooflijke kracht in de samenleving. Dit komt ook in de totstandkoming van dit boek tot uitdrukking.” De burgemeester wenste allen veel sterkte en succes met het werk rondom Korenmolen De Regt, waarbij hij naar Zandvliets woorden verwees: “Die misschien wel de mooiste molen van de Alblasserwaard is.”

Een tweede en derde exemplaar werden overhandigd aan mevrouw Dölle en mevrouw De Vries, die beide met hun echtgenoten van grote betekenis voor Korenmolen De Regt zijn geweest. Het boek Korenmolen De Regt is voorzien van (kleuren)foto's, kost € 9,95 en is op diverse plaatsen in het dorp verkrijgbaar. Tevens is er tot half december een tentoonstelling in 't Carillon.