Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrechter (19) aangehouden na inbraak in tientallen bergingen

papendrecht • De politie heeft maandag in de vroege ochtend en 19-jarige Papendrecht aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij een serie inbraken in bergingen in de Perselflat aan de Papendrechtse Rembrandtlaan. Een tweede verdachte wist te ontsnappen.

Een getuige hoorde ronde 04:30 uur vreemde geluiden vanuit de bergingen en belde direct 112. De politie was snel ter plaatse en trof in de ruimte waar de bergingen op uitkomen twee mannen aan. Zij gingen er meteen vandoor. Eén van hen wist te ontsnappen, de ander werd gearresteerd en is meegenomen naar het politiebureau.

In de flat bleken tientallen bergingen, mogelijk 40, met geweld te zijn geopend. Alleen de schade aan de deuren loopt al in de duizenden euro’s. Het is nog onbekend of de inbrekers daadwerkelijk iets buit hebben gemaakt.

De politie doet een dringend beroep op de flatbewoners om aangifte te doen via politie.nl.

Duivenstraat
In een flat aan de nabijgelegen Duivenstraat zou in dezelfde nacht ook zijn ingebroken. De dader(s) zouden hier de sloten van de kelderboxen niet vernield hebben, maar door ‘flipperen’ zijn binnengekomen.

Of de mannen die in de Pelserflat betrapt werden ook aan de flat aan de Duivenstraat te linken zijn, is nog in onderzoek. Ook hier is nog niet bekend of er iets buitgemaakt is.


Jeugddienst over argumenten voor het bestaan van God

papendrecht • De bekende filosoof en wiskundige Emanuel Rutten houdt op zondag 8 november vanaf 17:00 uur een lezing tijdens de jeugddienst van de Elimkerk over het bestaan van God. En dat het hele goede argumenten zijn voor het bestaan van God.

Emanuel Rutten is bekend geworden door zijn lezingen over dit onderwerp. Hij geeft redelijke argumenten die pleiten voor het bestaan van God en is gepromoveerd op een nieuw zogenoemd Godsargument. Hij zal beargumenteren dat het vrij logisch is om in een God te geloven.

Levensvraag
Voor veel mensen, jong en oud, is het bestaan van (een) God een van de grote levensvragen. Is het logisch om in een God te geloven? Ben je naïef als je in een God gelooft? Kun je echt alleen maar ‘geloven’ of komt er meer bij kijken dan alleen gevoel? Zomaar wat vragen die bij velen leven. Emanuel zal proberen in zijn lezing hier duidelijke argumenten voor te geven.

Alleen online
De lezing is onderdeel van de Jeugddienst van de Elimkerk. Tijdens de dienst zullen dan ook een aantal liedjes worden gezongen door New Grapes, de jeugdband van de Elimkerk. Vanwege de restricties is deze dienst alleen online mee te kijken. Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp, of vragen over of God wel of niet bestaat is van harte uitgenodigd.

Deze jeugddienst van de Elimkerk in Papendrecht is te mee te beleven door via de onderstaande website op de link te klikken en start om 17:00 uur.

q www.elimerk.nl