• Erik den Boef in de nieuwe trainingsruimte.
• Erik den Boef in de nieuwe trainingsruimte. Foto: Geurt Mouthaan

Groepstrainingen bij PT It’s Personal

nieuw-lekkerland • PT It’s Personal in Nieuw-Lekkerland heeft sinds begin dit jaar het aanbod uitgebreid met groepstrainingen. Eigenaar Erik den Boef verdubbelde het vloeroppervlakte van zijn trainingsruimte door de eerste verdieping hiervoor in te richten.

Het eerste wat daar opvalt is het ontbreken van het gebruikelijke arsenaal van een gemiddelde sportschool. Afgezien van een viertal bokszakken, enkele hometrainers en een roeimachine staat er eigenlijk niets. “Je eigen lichaam is het beste apparaat”, lacht Erik. “Fitnessapparaten zijn er vaak op gericht om maar één deel van je lichaam aan te pakken, terwijl wij juist oefeningen doen waarbij meerdere delen tegelijkertijd aan de slag worden gezet. We maken daarnaast gebruik van losse attributen als kettlebels, stangen en touwen.”


Een jaar of vier geleden begon de Nieuw-Lekkerlandse ondernemer met PT It’s Personal. Gericht op individuele begeleiding, maar daar kwamen begin dit jaar groepstrainingen bij. Tussen de acht en tien deelnemers gaan onder leiding van Erik of twee van de andere trainers aan de slag met een programma van oefeningen. “Het is natuurlijk minder individueel dan als je alleen bent, maar het grote voordeel is dat de oefeningen van tevoren vaststaan. In een sportschool sta je er alleen voor. Wij coachen de deelnemers, vertellen wat er goed gaat en wat er beter kan. Dat is een grote meerwaarde.”


De grens steeds iets verder liggen, dat staat centraal. Met een glimlach: "We maken het ze niet te makkenlijk, stimuleren ze elke een stap verder te zetten. Het is elke weer mooi om te zien dat er van tevoren wordt gezegd: 'Ik kan het niet' en achteraf: 'Eigenlijk ging het best goed.' Je lichaam kan vaak veel meer aan dan je zelf denkt."


Hij vervolgt: "Voor velen is dit het enige moment van beweging, die zitten de hele dag op kantoor. Wij zijn de stok achter de deur om toch aan de slag te gaan. En zeker in deze tijd van corona is het heel goed om op deze manier aan je conditie en gezondheid te werken."


q www.ptitspersonal.nl