Wiekslag: 'Ruud was veel meer dan een voorzitter'

alblasserdam • Ook zwemvereniging Wiekslag heeft aandacht voor Ruud Boele, die vorige week op 72-jarige leeftijd overleed (zie het artikel hiernaast).
Ruud was van 1981 tot 1987 voorzitter van Wiekslag. "Ruud heeft echter veel meer gedaan dan het voorzitterschap", schrijft Ronald Zijderveld namens het bestuur van Wiekslag. "Hij was al lid van de voorloper Van Wiekslag, Lammetjeswiel, was trainer van Veno uit Nieuw Lekkerland, speler van heren 1, oprichter van het wiekslag clubblad, organisator van trainingsweekenden en nog veel en veel meer."
"Ook is Ruud altijd betrokken gebleven bij Wiekslag, waar hij af en toe zijn neus nog om de hoek stak. Zo zagen we hem bij de Nieuwjaarsreceptie, maar ook bij de jaarlijkse Kroostochten in augustus. De laatste tocht, ik denk dat dit 2018 was, zwom hij de tocht van 4,5 kilometer op 70-jarige leeftijd nog helemaal uit, om vervolgens bij de borrel weer een aantal heerlijke anekdotes te vertellen."

"Ruud was graag onder de mensen en zijn betrokkenheid bij Wiekslag, de historische vereniging was zeer zichtbaar. Zijn clubblad met het maandelijkse commentaar in zijn column ‘G.B.J. Floeper was voor Ruud een heerlijke uitlaatklep. Zo’n clubblad werd door een redactie team geschreven en bij Ruud op zolder werden de gestencilde bladen werden ingelopen, voorzien van zo’n mooie bruin gele kaft."
"Zoals de familie op de rouwkaart schreef, is dit precies het beeld wat hij bij onze club heeft achtergelaten: een markante, inspirerende persoonlijkheid en als een man met humor, die hield van gezelligheid. Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies maar zullen geregeld met plezier terugdenken aan Ruud", schrijft Ronald Zijderveld tot besluit.


Filmparels bij Landvast

alblasserdam • Naast de reguliere filmvoorstellingen voor het grote publiek vertoont Landvast ook speciale voorstellingen. Zo worden er elke maandagmiddag en maandag- en dinsdagavond filmclub-films vertoond.
Elke week is dit een andere film, geen grote blockbusters, maar juist hele bijzondere films die ook veelal bekroond zijn met diverse (grote) filmprijzen. Op de website www.landvast.nl staat meer informatie.