Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Sportgala gaat niet door in 2021

papendrecht • Stichting Sportgala Papendrecht heeft besloten om het Sportgala van 2021 niet door te laten gaan. Corona en de vele afgelastingen in de sport zijn hiervan de oorzaak.

Na het Sportgala 2020, met als belangrijkste onderdeel de Sportverkiezingen 2019, werd door de stichting al snel gestart met de voorbereiding van een programma voor het Sportgala 2021. Als eerste werd het theater voor 2021 vastgelegd.
Door corona ging de georganiseerde amateursport in het voorjaar al op slot en deze week wordt dat opnieuw gedaan. "Alhoewel door Papendrechtse sporters in het begin 2020 nog een aantal mooie prestaties werden neergezet, is er daarna in competitieverband maar weinig meer gesport”, meldt Stichting Sportgala Papendrecht. De organisatie heeft overwogen om een alternatief Sportgala zonder Sportverkiezingen te houden, maar dat gaat niet door omdat dit waarschijnlijk minder bezoekers zal trekken. Het is de bedoeling om 2022 weer een Sportgala te organiseren waarbij de prestaties van 2020 en 2021 meegenomen worden.