donderdag 15 oktober

Byb Dylan, De Songs, De Mythe in De Willem
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. The No Direction Homeband, aangevoerd door Judy Blank en Yorick van Norden, zal de mythe van Bob Dylan trachten te ontrafelen. Zijn carrière en zijn roerige, maar mysterieuze privéleven en natuurlijk vooral zijn aansprekende oeuvre. De voorstelling in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht is te zien op donderdag 15 oktober om 19.30 en om 21.30 uur.Naast mooie verhalen worden bekende songs gebracht, die zowel door Dylan als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. Denk aan ‘Make You Feel My Love’ van Adele of ‘All Along The Watchtower’ van Jimi Hendrix. The No Direction Home Band bestaat uit Maarten Kooijman (gitaar), Danny van Tiggele (bas), Paul Bond (tamboerijn, zang) en Wouter Tol (drums. Vocalisten Yorick van Norden en Judy Blank.Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 16 oktober

Mens Erger Je Niet 1.5
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op vrijdag 16 oktober vanaf 20.15 uur Mens Erger Je Niet 1.5 uitgevoerd.De anderhalve meter samenleving blijkt in de praktijk moeilijk na te leven. Ruim tweederde van de Nederlanders heeft in de supermarkt of op het werk last van mensen die te dichtbij komen, van het wachten in een rij of van voordringers… Er is genoeg om ons druk over te maken. Maar waarom maken we het onszelf zo lastig? En hoe kunnen we op een leuke en spontane manier omgaan met het Nieuwe Normaal?‘Mens erger je niet 1.5!’ Dat is de lachspiegel die Milo Berlijn, gangmaker in aardigheid, ons voorhoudt. Aan de hand van hilarische en rake voorbeelden laat hij zien hoe we elke dag weer genadeloos onze eigen frustraties organiseren, zeker in coronatijd.Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 17 oktober

The Best Of The Carpenters in Theater De Willem
19:30/21:30, Papendrecht, Theater De Willem. Edward Reekers en zijn crew verzorgen op zaterdag 17 oktober vanaf 19.30 uur en vanaf 21.30 uur twee voorstellingen van The Best of the Carpenters in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Het was één van de grootste hit machines uit de jaren ’70 van de vorige eeuw: broer en zus Richard en Karen Carpenter. Ze verkochten miljoenen platen. ‘Top Of The World’, ‘Yesterday Once More’, ‘Close To You’, de lijst is eindeloos. Edward Reekers, bekend van Best Of Britain en Motel Westcoast, gaat samen met zijn band op reis langs de grootste hits van The Carpenters, maar vertelt ook het intrigerende verhaal. Een show om bij weg te dromen…Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 18 oktober

Meezingfeest voor kinderen met In Holland Staat Een Huis
11:00/14:00, Papendrecht, Theater De Willem. Peter Scheele verzorgt op zondag 18 oktober twee meezingfeesten met In Holland Staat Een Huis.In Holland Staat Een Huis is een meezingfeest voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Nickelodeon-ster Dirk Scheele zingt met de kinderen eigen liedjes en Oudhollandse hits als ‘Ik zag twee beren’ en ‘Op een grote paddenstoel’ in een nieuw jasje. ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ in een swingende ska-versie of ‘In de maneschijn’ in een fluisterversie? Dirk draait er zijn hand niet voor om, met ieder liedje gebeurt iets leuks en verrassends. Een feestje! De voorstellingen beginnen om 11.00 en 14.00 uur.Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 21 oktober

Filmmiddag in Odensehuis over dementie
14:00, Papendrecht, Odensehuis. In het Odensehuis aan de P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht wordt op woensdag 21 oktober een filmmiddag gehouden voor het hele gezin. De film Kapsalon Romy wordt vertoond.De film gaat over de tienjarige Romy, die regelmatig bij haar oma Stine logeert. Oma, nog actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze iedere dag naar de kapsalon moet. Alles wordt anders wanneer oma Romy in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon. Maar als het niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Een eerlijke maar aangrijpende film.De organisatie van de film is in handen van de Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving (IDS). De inloop is vanaf 13.30 uur en de film begint om 14.00 uur. Na afloop van de film is er gelegenheid voor een gesprek. De film is toegankelijk voor kinderen van de basisschool, hun ouders en grootouders. Dementie is een ziekte die iedereen kan krijgen van jong tot oud en die een geweldige impact heeft op het hele gezin. Voor de jongere kinderen is er in een andere zaal een leuk programma samengesteld. Omdat men door de Covid 19-maatregelen maar een beperkt aantal mensen kan ontvangen, wordt gevraagd om aan te melden via de email: secretariaat@odensehuispapendrecht.nl.De toegang is gratis, maar er zijn kosten. Bezoekers mogen daarin bijdragen.

vrijdag 30 oktober

Excelsior en de Marinierskapel samen in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Muziekvereniging Excelsior Papendrecht en de Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgen op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober een gezamenlijk optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Op 11 juli 2020 stond het Orkest van Excelsior voor het eerst sinds de uitbraak van de corona-crisis in het theater, en was daarmee ook de eerste show sinds de heropening van Theater de Willem. Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.