Eerste overwinning voor De Zwerver

kinderdijk • De Zwerver heeft zijn eerste competitieoverwinning binnen. Uit bij Altena won de ploeg van Yoeri van der Waal met 1-2. “Ik neem er eentje op”, glunderde de jonge coach. “Dit was een hele lekkere, zeker ook gezien de manier waaróp we overeind bleven. “We waren over de gehele wedstrijd genomen beter dan in onze vorige wedstrijd. Sterker aan de bal vooral en verdedigend zeer gedisciplineerd.” Desondanks kwam De Zwerver voor rust op een 1-0 achterstand. Vlak voor rust zorgde Glenn Weijts voor de terechte 1-1. Halverwege de tweede helft liet Jermaine Debrout zijn elftal en de thuisgebleven supporters juichen door de winnende goal te scoren. “Daarna werden we diep weggedrukt, maar kregen we nog wel wat counterkansen op de 1-3”, aldus Van der Waal. “Al met al ben ik een tevreden mens.”

Drechtstreek mist de echte honger en verliest weer

papendrecht • Het is geen schande om van een sterke ploeg als Wieldrecht te verliezen, maar de wijze waarop Drechtstreek zich in Dordrecht liet aftroeven was niet nodig geweest. Het team van trainer Paul Koster voetbalde te vrijblijvend en werd daarom met een 5-2 nederlaag geconfronteerd. “De kernwaarden van waaruit we voetballen zijn: strijd, duels en afvallende ballen winnen,” weet Koster. “Alle drie zag ik amper terug in deze partij en dan weet je dat je het moeilijk krijgt. Sterker nog: als die ijzeren wil om te presteren er niet is, zul je heen wedstrijd winnen. De permanente drive om te winnen móet aanwezig zijn.”

Drechtstreek kwam al in de eerste helft op een 4-2 achterstand. De Papendrechtse goals werden gescoord door Mark Kunst en Koen Lighaam. Na de pauze herstelde Drechtstreek zich enigszins zonder echt glorieus te voetballen. Het resultaat: een 5-2 nederlaag en nul punten uit vier duels.

Papendrechts vrouwenteam wint met dubbele cijfers

papendrecht • Het eerste vrouwenteam van vv Papendrecht heeft zaterdagmiddag 10 oktober met 12-0 gewonnen van SSC’55.

De wedstrijd werd afgewerkt in een troosteloze ambiance waarbij de regen met bakken uit de lucht viel. De opdracht was duidelijk: speel met venijn, scherp en met veel druk naar voren. Van meet af aan werd de opdracht serieus genomen. Binnen vier minuten stond het al 1-0. Petra Dugardein pikte de bal op na een ingooi en wist na een solo over de breedte van het veld de score te openen.

Het liep bij de Papendrechtse spitsen als een trein. Ze wisten elkaar goed te vinden. De verdediging van SSC’55 wist er totaal geen raad mee. De tegenstander probeerde er sporadisch uit te komen. Dankzij strakke passes, diagonaal en breed, en het koppend vermogen konden al tijdens de eerste 45 minuten 10 doelpunten worden gemaakt. Danielle Harmans scoorde middels een afstandsschot. Petra Dugardein scoorde zesmaal, waaronder een prachtige kopbal, en Britt Duijzer driemaal. In de tweede helft maakte Ilse Swart de 11-0 nadat ze na een pass van Shirley Kroonen alleen op de keeper kon afgaan, deze passeerde en de bal over de doellijn schoof. Julia van Maaren zorgde voor de 12-0 eindstand.