• Een schrift zoals deze is rondgegaan in Alblasserdam als 'coronaschrift'.
• Een schrift zoals deze is rondgegaan in Alblasserdam als 'coronaschrift'. Foto: Aangeleverd

‘Coronaschrift’ nog niet gevonden

alblasserdam • Paulien Wennekes uit Alblasserdam is nog steeds op zoek naar een bijzonder schrift dat sinds het begin van de coronacrisis rondgaat in Alblasserdam.

In het schrift, op A4-formaat en voorzien van bloemetjes op de harde kaft, staan verhalen, belevenissen en ervaringen over het coronavirus.


Nieuwe situatie

Paulien startte het schrift omdat het voor iedereen een nieuwe, bijzondere situatie was. Iedereen mocht er op zijn eigen manier in schrijven of plakken, enzovoorts.

“Nu is het sindsdien ergens aan het circuleren binnen Alblasserdam. Maar ik weet niet bij wie en wil het nu zo langzamerhand terug hebben, omdat er nog mensen in mijn eigen omgeving hun verhaal erin willen schrijven”, aldus Paulien.


Persoonlijke verhalen

“Het gaat om hele persoonlijke verhalen gaat hoe men corona beleeft. Het zou heel jammer zijn dat ieder zijn inspanning verloren gaat en voor niets is geweest."


"Hopelijk willen de personen die erin hebben geschreven de persoon benaderen aan wie ze het hebben doorgeven. Als iedereen dat nu doet, moet hij toch terecht komen”, legt Paulien uit.


Ze hoopt met haar oproep het schrift achterhaald kan worden, zodat de inhoud bewaard kan blijven en uitgebreid kan worden. Voor wie het schrift heeft; haar gegevens staan achterin het schrift.


Paulien is overigens een nieuw schrift begonnen waar iedereen zijn of haar ervaringen met corona in kan schrijven, omdat de tweede golf nu aan de gang is. Ditmaal houdt ze het schrift in eigen beheer.