Stevig verlies CKC Kinderdijk

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag 10 oktober met 9-16 verloren van Merwede uit Sliedrecht.

Ruben Groenendijk was weer terug en dus begonnen de basis-8 aan hun wedstrijd. Na 4 minuten lag het eerste punt in de korf. Voor Merwede. Gevolgd door de tweede en de derde. Pas na ruim 10 minuten spelen kreeg Kinderdijk de eerste kans door middel van een strafworp en deze werd benut door Max Donkervoort: 1-3.

13 minuten voor rust kwam Lotte van de Lustgraaf in een ongelukkige botsing en moest geblesseerd het veld verlaten. Haar plek werd ingenomen door Kimberley Schuit. Jenthe Vlieg werd 5 minuten voor de thee gewisseld voor Veerle van der Burgh en zij scoorde een minuut later en bracht de ruststand op 2-8.

In de rust was er gewisseld en kwam Lars Breedveld tussen de lijnen voor Stijn Vlieg. Kinderdijk ging gelijk voortvarend van start en scoorde drie keer achter elkaar. Laura Verveer, Kimberley Schuit en Martijn Kreuk waren de doelpuntenmakers.

Maar Merwede liet het er niet bij zitten en zorgde 10 minuten voor tijd voor de 6-14. Ondanks twee wissels (Melissa den Braanker en Bram Rouppé) direct hierna, liep Kinderdijk eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en kwamen ze niet in hun spel. Eindstand van deze pot: 9-16.


Wedstrijd handbal Drechtsteden afgelast

drechtsteden • Vierentwintig uur voor de uitwedstrijd bij United Breda kwam het helaas veel gehoorde bericht dat de wedstrijd niet door kon gaan. Bij de tegenstander waren enkele spelers dusdanig verkouden dat ze niet mochten handballen zonder eerst getest te zijn.

“Ondanks dat handballen in deze tijd diverse maatregelen kent, die het er allemaal niet leuker op maakt, blijft competitiesport gewoon leuk”. Trainer Lazar Popov was dan ook teleurgesteld dat de wedstrijd niet doorging. “Zeker nu we goed bezig zijn, vier punten hebben uit twee wedstrijden, willen we het goede gevoel doorzetten. Uiteraard gaat de gezondheid van ons allen voor op het spelletje en willen we allemaal gezond blijven”.


Cursus schaatsen

dordrecht • Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt een snelcursus schaatsen van 19 tot en met 21 oktober op de Sportboulevard, Fanny Blankers-Koenweg 10, Dordrecht.

In de lessen van 09.00 tot 10.30 uur leren de beginnende schaatsers verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. Ook als je al een beetje kan schaatsen is dit de cursus om nog beter te worden en nieuwe technieken te leren.
Een team gemotiveerde schaatstrainers staat borg voor de leerzame en leuke lessen in deze vakantie. Je kunt al meedoen als je 4 jaar bent. Op een speelse maar toch serieuze manier met veel persoonlijke aandacht van ervaren schaatstrainsters, leren de kleuters, jeugd en jeugd plus maar ook volwassenen zich vertrouwd te voelen op het ijs en de smalle ijzers. De prijs van de cursus is € 55,00 en bij betaling vooraf. Voor meer informatie of inschrijving: www.ddd-kunstrijden.nl.