• Een voorbeeld van een Jerusalema-challenge.
• Een voorbeeld van een Jerusalema-challenge. Foto: Aangeleverd

Jerusalema-challenge naar Damdorp

alblasserdam • Angelique Splinter uit Alblasserdam introduceert de Jerusalema-challenge in haar dorp.

Momenteel wordt wereldwijd de Jerusalema-challenge georganiseerd: een dansje dat hoop en plezier geeft tijdens de corona-pandemie.

Angelique: “Alle organisaties, instellingen, verenigingen en particulieren worden aangemoedigd dit ‘virus van hoop’ te verspreiden als lichtpuntje in deze voor iedereen moeilijke tijd.”

Samen met Stichting Welzijn Alblasserdam heeft Angelique gekeken hoe Alblasserdam met deze challenge op de kaart gezet kan worden. Angelique: “SWA heeft aangegeven dit plan toe te juichen maar geadviseerd dit als bewonersinitiatief uit te dragen.”

Angelique is op zoek naar mensen in Alblasserdam die bereid zijn om met hun organisatie, vereniging, instelling of wellicht met de buren, mee te doen aan deze challenge van hoop. “Hoe fantastisch zou het zijn om aan alle inwoners van Alblasserdam te laten zien dat ook úw organisatie het virus van hoop wilt verspreiden”, aldus Angelique. “En natuurlijk is het dan ook mooi om uw organisatie zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld door het dragen van bedrijfskleding tijdens de challenge, of door uw locatie op film vast te leggen.”


Wie het leuk vindt om aan deze challenge van hoop mee te werken kan een email sturen naar Angelique Splinter. Vermeld daarin of zelf een filmpje aangeleverd wordt of dat iemand op locatie zou kunnen komen filmen. Angelique zal alle inzendingen verzamelen en er één leuk filmpje van maken. Reacties of filmpjes kunnen gestuurd worden naar benji2009.as@gmail.com of naar 06-47518139.