Onthulling gedicht in Kinderdijk

kinderdijk • De onthulling van het 21e gedicht van het project Dichter bij de Polder heeft vorige week plaatsgevonden in Kinderdijk, en niet in Nieuw-Lekkerland, zoals per abuis vermeld stond in het artikel op pagina 11 van de Klaroen van 7 oktober. Het gedicht is te lezen op een plaquette die staat nabij de oprit naar de pont.


Fonteinen op het Raadhuisplein in gebruik genomen

alblasserdam • Met een druk op de knop hebben de wethouders Arjan Kraijo en Peter Verheij vrijdagochtend de fonteinen in gebruik genomen op het Raadhuisplein in Alblasserdam.

Hiermee openden ze symbolisch het opgeknapte Raadhuisplein. Ook de Havenstraat, aan de achterzijde van De Rederij (het vernieuwde gemeentehuis) is op vrijdag 9 oktober gereed gekomen.
“We houden de heropening van het plein bewust heel klein”, vertelde wethouder Kraijo voorafgaand aan de openingshandeling. “Het liefst hadden we het hele dorp uitgenodigd, want de inwoners van Alblasserdam hebben veel tijd gestoken in het samen ontwerpen van plannen voor de herinrichting van het Raadhuisplein. Maar dat kan nu niet.”

Wethouder Kraijo is trots op het resultaat en nodigt alle inwoners uit om (niet tegelijk!) naar het Raadhuisplein te komen om een kijkje te nemen. “Het is helaas niet het jaargetijde om met de kinderen door de fonteinen te rennen, maar ik denk dat het komende zomer soms best heel druk kan worden hier!”
Op een paar kleine klusjes na is alles nu klaar. Er worden nog enkele lampen beter afgesteld, er komt nog een hek rondom de oprit voor scootmobielen en de bomen en overige beplanting worden in november aangebracht.

De kosten van de uitvoering van het werk zijn binnen het daarvoor bestemde budget gebleven, meldde wethouder Verheij tijdens de ingebruikname van het plein.


OP vraagt opnieuw aandacht onveilige rotonde BK-weg

papendrecht • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft in een brief aan het gemeentebestuur opnieuw aandacht gevraagd voor de onveilige verkeerssituatie voor met name fietsers op de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg met de Veerweg.

Directe aanleiding is een ongeval op de rotonde op vrijdag 9 oktober, waarbij een vrouw van middelbare leeftijd gewond raakte. Verder refereert OP aan een bijdrage van het CDA van bijna een jaar geleden. Het CDA gaf toen al aan dat er wat gedaan moest worden aan de onveilige verkeerssituatie aldaar. De partij vroeg om waarschuwingslichten (net zoals bij de kluifrotonde onder de N3), meer afstand van het fiets- en voetpad tot de rotonde (zodat automobilisten hun aandacht beter kunnen verdelen) en/of snelheidsremmende maatregelen nabij de rotonde. Wethouder Kees de Ruijter van verkeerszaken deelde daarop mee dat hij de onveiligheid aldaar erkent en dat hij erop terug zou komen. Omdat er nog steeds niets ondernomen is, wil de fractie van OP weten wat de stand van zaken is met het maken van verbeterplannen voor deze rotonde.