donderdag 8 oktober

Jandino Asporaat met Opgefokt in Theater De Willem
19:30/21:30, Papendrecht, Theater De Willem. Jandino Asporaat verzorgt op donderdag 8 oktober om 19.30 en 21.30 uur uitvoeringen van Opgefokt in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.“Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.” Jandino had nooit gedacht dat hij het ooit zou zeggen, maar vroeger was alles beter. Hij is er klaar mee, hij laat zich niet langer opfokken. Hij gaat liefhebben als zijn moeder en feesten als zijn vader. Lachen als zijn opa, koken en vreten als zijn oma. Kortom: lekker leven, ze zoeken het maar uit.Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 9 oktober

Kinderdisco Suppord
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdag 9 oktober as organiseert Suppord, het jeugd- & jongerenwerk in Papendrecht, een kinderdisco voor alle Papendrechtse kids in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Tijdens een kinderdisco kunnen de kids dansen op de muziek van de vaste dj’s Kristian & Yaro en meedoen aan diverse leuke spelletjes, zoals danswedstrijd en limbo (waarbij kleine prijsjes te winnen zijn). Uiteraard is de horeca ook open, waar de kinderen iets te drinken en snoep kunnen kopen.De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen. De disco vindt plaats naast de horeca-ruimte in het Sportcentrum in Papendrecht. Ouders mogen (vanwege de corona-maatregelen) niet mee naar binnen.De entree bedraagt 2 euro per kind. Later organiseert Suppord nog twee kinderdisco’s in het Sportcentrum op 6 november en 11 december.

Francesco Daniel met I Want More in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Francesco Daniel verzorgt op vrijdag 9 oktober een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Troubadour Francesco Daniel speelde al vaak in Theater De Willem, onder andere met het Groot Orkest van Excelsior, maar kan nu, door zijn deelname aan de SBS kijkcijferhit We Want More ook op eigen kracht een zaal boeien. Met zijn eigen energieke liedjes en zorgvuldig uitgekozen covers gaat Francesco nu op de I Want More Theatertour. Francesco biedt samen met zijn muzikale vriend gitarist Nicolas Joan een veelzijdige show waarin zij het concept van We Want More volgen en nummers uit verschillende genres zullen spelen. Daarbij is er ook nog een verrassend gastoptreden van niemand minder dan Bert Heerink! Een intiem akoestisch theaterprogramma vol muziek en plezier voor iedereen. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Muziek vol tegenstellingen met kamerkoor Canticum Amicorum
21:00, Alblasserdam, Havenkerk. Na zeven maanden radiostilte geeft kamerkoor Canticum weer een concert. Op vrijdag 9 oktober voert het kamerkoor uit Hardinxveld-Giessendam het programma ‘Spannende Contrasten’ uit in de Havenkerk van Alblasserdam.Tijdens het concert staan tegenstellingen -zowel muzikale als tekstuele- centraal: donker en licht, kruisiging en opstanding, verdriet en blijdschap, levenseinde en levensvreugde. Zo klinkt het juichende motet ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’ van Johann Sebastian Bach naast het droevige ‘When David heard that Absolom was slain’ van Thomas Tomkins. Andere componisten die deze uitvoering de revue passeren zijn Maurice Greene, Zoltán Kodály, Benjamin Britten, Morten Lauridsen, Heinrich Schütz, Antonio Lotti en de Nederlandse componisten Jan Pieterszoon Sweelinck en Alphons Diepenbrock.Canticum staat deze avond onder leiding van dirigent Patrick van der Linden en wordt begeleid door organist Gerben Budding. Het concert ‘Spannende Contrasten’ vindt plaats op vrijdag 9 oktober in de Havenkerk van Alblasserdam. Vanwege de coronamaatregelen mogen we 30 mensen verwelkomen. Het programma wordt daarom twee keer achter elkaar uitgevoerd: om 19.30 en om 21.00 uur, maar er zijn alleen nog tickets beschikbaar voor 21.00 uur. Reserveren is verplicht. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.canticumamicorum.nl.

zaterdag 10 oktober

De Grote Drie in concert komt naar Theater de Willem
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. De musical Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie over Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart, die in 2017 een zegetocht maakte langs de Nederlandse theater, komt naar theater De Willem. Meer info elders op deze pagina.

woensdag 14 oktober

Open Tafel in ’t Waellant
12:30, Nieuw-Lekkerland. Waellant. Woensdag 14 oktober is er opnieuw gelegenheid om samen te genieten van een maaltijd in ’t Waellant aan de Ooievaar te Nieuw-Lekkerland. Deze Open Tafel wordt georganiseerd door de L. & N. Smit ’s Stichting en is voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 12 oktober 10.00 uur.Voor aanmelden, vervoer naar ‘t Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit’s Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook de website: www.smitsstichting.nl.

donderdag 15 oktober

Byb Dylan, De Songs, De Mythe in De Willem
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. The No Direction Homeband, aangevoerd door Judy Blank en Yorick van Norden, zal de mythe van Bob Dylan trachten te ontrafelen. Zijn carrière en zijn roerige, maar mysterieuze privéleven en natuurlijk vooral zijn aansprekende oeuvre. De voorstelling in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht is te zien op donderdag 15 oktober om 19.30 en om 21.30 uur.Naast mooie verhalen worden bekende songs gebracht, die zowel door Dylan als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. The No Direction Home Band bestaat uit Maarten Kooijman (gitaar), Danny van Tiggele (bas), Paul Bond (tamboerijn, zang) en Wouter Tol (drums. Vocalisten Yorick van Norden en Judy Blank. www.theaterdewillem.nl.