• Bijna alle leerlingen dragen mondkapjes op De Lage Waard.
• Bijna alle leerlingen dragen mondkapjes op De Lage Waard. Foto: Aangeleverd

Bijna iedereen draagt mondkapjes op De Lage Waard

papendrecht • Bijna alle leerlingen en docenten op christelijke scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht dragen sinds maandag 5 oktober mondkapjes in de pauze en tijdens praktijkuren.

“Wij volgen het dringende advies vanuit de overheid om mondkapjes te dragen”, vertelt directeur André Visser van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg. “Vanmorgen hebben we alle leerlingen welkom geheten op de school, zoals we dat bij de start van elke nieuwe week doen. We zagen dat veel leerlingen met een mondkapje op naar school kwam. De leerlingen die er geen hadden, hebben we eenmalig een mondkapje aangeboden, waardoor vandaag bijna iedereen met een mondkapje loopt.”

Net zoals de vestiging aan de Vijzellaan hanteert de school aan de Burgemeester Keijzerweg het principe ‘niet verplicht, maar niet vrijblijvend’. André Visser: “Dat klinkt wat cryptisch misschien, maar daarmee geven we aan dat het een eigen keuze is van iedereen om een mondkapje te dragen. Maar we willen wel altijd in gesprek gaan wanneer iemand dat niet doet. Dat proberen we op een zo ontspannen mogelijke manier te doen. Daar leer je altijd weer wat van en dat is ook precies de reden waarom we hier op school zitten.”


Pilot straatambas-sadeurs geslaagd; uitbreiding naar heel Lekkerland

nieuw-lekkerland • In Nieuw-Lekkerland is de pilot met straatambassadeurs geslaagd. De L. & N. Smit’s Stichting gaat er nu een project van maken dat in heel Nieuw-Lekkerland uitgerold kan worden. Vrijwilligers om mee te doen, kunnen zich melden.

De Smit’s Stichting is in december 2019 gestart met de pilot. Dit gebeurde in het kader van het project eenzaamheid. De pilot betrof het inzetten van straatambassadeurs in drie straten: de Hoogaarslaan inclusief Aakstraat, Kogge- en Gondelplantsoen, Burg. Nieborgstraat en het Baardmannetje.
Voor de Hoogaarslaan werden Jeannette Simons en Joop van der Perk aangesteld, voor de Burg. Nieborgstraat Wilma Hak en Ella Beukers en voor het Baardmannetje Gerrie Simons. De straatambassadeurs zijn de oren en ogen van de straat; zij houden een oogje in het zeil en geven aandacht aan de bewoners van de straat. De straatambassadeurs worden daarbij gevoed met informatie uit de straat door bijvoorbeeld buurtbewoners. Zo kan de straatambassadeur een nieuwe bewoner welkom heten, meeleven met lief en leed, denk aan ziekte of opname in het ziekenhuis, maar ook aan blijde gebeurtenissen als een verjaardag, geboorte of huwelijksjubileum.
Het bestuur van de L. & N. Smit’s Stichting is bijzonder verheugd dat de pilot zo goed is aangeslagen. De pilot kan nu worden omgezet in een project. Het bestuur zou graag, naast de drie genoemde straten, ook in andere straten in Nieuw-Lekkerland straatambassadeurs aanstellen en roept vrijwilligers op om zich aan te melden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Jan Simons, voorzitter van de Smit’s stichting, via voorzitter@smitsstichting.nl. Voor meer informatie over het zijn van straatambassadeur, kan contact worden met Ella Beukers via ellabeukers@gmail.com of 0184-685477.