• De initiatiefnemers, met links Tim de Jong en naast hem ds. C. Sonnevelt.
• De initiatiefnemers, met links Tim de Jong en naast hem ds. C. Sonnevelt. Foto: Aangeleverd

Wekelijkse uitzendingen vanuit de Gereformeerde Gemeente

'Op bezoek met duidelijke boodschap'

alblasserdam • Binnenkort begint de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg 172 te Alblasserdam, met uitzendingen voor belangstellenden. Deze uitzendingen kunnen bekeken worden op de website van de kerk.

We stellen de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam enkele vragen hierover.


1. Wat houdt dit initiatief in?


“We zijn ons als kerk in de achterliggende tijd gaan realiseren dat we vaak nogal naar binnen gekeerd zijn. Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan contact, maar de kerk lijkt soms een groep van ingewijden waar voor buitenstaanders geen plaats is."


"Daar willen we wat aan doen, onder meer middels dit initiatief. Het gaat daarbij om wekelijkse uitzendingen die ongeveer 15 minuten duren. Deze uitzendingen zijn iedere dinsdagavond om 20.00 uur te beluisteren via de website van de kerk, maar ze zijn ook naderhand terug te luisteren.”


2. Waarom wordt dit gedaan?


“Het gevolg van de coronacrisis is dat er door velen een stuk onzekerheid en eenzaamheid wordt ervaren. Waar gaat het heen met deze pandemie? Hoe moeten wij ermee omgaan? Juist dan is het goed ons oor te leggen bij de Bijbel, een boek dat een eerlijke diagnose stelt, dat antwoord geeft op de diepste levensvragen en dat hart kan vernieuwen."


"Maar wat is de Bijbel? En wat is het christelijk geloof? Daarover bestaat veel onduidelijkheid. In die lacune willen we graag voorzien door middel van een wekelijkse uitzending.”


3. Is zoiets al eens eerder gedaan vanuit de kerk?


“Nee, iets dergelijks hebben wij zelf nooit eerder gedaan. Er zijn wel andere initiatieven geweest (en die zijn er nog), maar niet op deze wijze."


"We willen als het ware bij mensen op bezoek komen met een eenvoudige, duidelijke boodschap. Verwacht van ons dus geen oogstrelende uitzendingen met vlotte sprekers, flitsende beelden en geweldige muziek. Het gaat ons om iets dat echt is en waar je wat aan hebt.”


4. Voor wie zijn deze uitzendingen bedoeld?


“De uitzendingen zijn voor iedereen bedoeld in Alblasserdam en omgeving. Ze zijn vooral gericht op mensen die nog nooit in de kerk zijn geweest, die aan de rand van de kerk leven of die met de kerk gebroken hebben. De Bijbel heeft een boodschap voor jongeren en ouderen, voor mensen die in God geloven, voor mensen die niet in God geloven en voor mensen die aan alles twijfelen. Kortom, we hebben iedereen op het oog en willen graag ook ingaan op actuele vragen.”


5. Hoe kunnen mensen hierop afstemmen?


“Vrij eenvoudig. Ga naar de website van de kerk: www.gergemalblasserdam.nl, en druk op de knop: ‘Een woord voor iedereen, luister mee’. Blijf luisteren en reageer gerust! De eerste uitzending is op dinsdagavond 13 oktober, met als thema: Wat is uw doel in uw leven?”


6. Is er ook een follow-up?


“Iedereen kan contact opnemen met een van de beide initiatiefnemers: dhr. Tim de Jong (email: tmdejong@kliksafe.nl; tel. 06-13959722) of ds. C. Sonnevelt (email: csonnevelt@kliksafe.nl; tel. 078-2001244).

Met ingang van het nieuwe jaar gaat een Bijbelcursus voor beginners van start. Meer informatie daarover kan men later dit jaar tegemoetzien in de Klaroen en in folders die huis aan huis zullen worden verspreid.”


q www.gergemalblasserdam.nl