Aangekondigde ombuigingen

Geacht college en geachte raadsleden,

Ook de gemeente Papendrecht luidt de bezuinigingsklok. Altijd vervelend, want het is moeilijk om iets op te geven wat je hebt, waar je aan gewend bent en niet meer zonder lijkt te kunnen. Maar bezuinigingen lijken logisch en begrijpelijk. Het is de kans voor u als college en raadsleden om een hernieuwde visie te formuleren over de toekomst van Papendrecht: hoe kan het, met minder, anders en toch goed en waarbij de Papendrechtse identiteit blijft bestaan.

De Culturele Adviesraad (CAR) vraagt aandacht voor het feit dat ervaring in verleden en heden leert dat Kunst & Cultuur vaak een relatief makkelijk beleidsterrein lijkt om op te bezuinigingen. Zie bijvoorbeeld alle bezuinigingen voor deze sector vanuit de Rijksoverheid in het verleden en nu opnieuw bij de maatregelen m.b.t. Covid, waar deze sector zwaar onder gebukt gaat.
Volgens de CAR maakt Kunst & Cultuur juist deel uit van ons dagelijks bestaan en daarom luiden wij de Kunst- en Cultuurklok. Daar waar Papendrechters actief met elkaar muziek maken, theater maken, boeken bespreken, schilderen of andere creatieve uitingen delen, maakt dat ze met elkaar communiceren, zich met elkaar verbinden en elkaar inspireren. Kortom, met elkaar verhalen delen en maken. Op plaatsen waar Papendrechters muzikanten, theatermakers, acteurs en auteurs kunnen ontmoeten, ontstaat een gevoel van ergens bij horen, een ervaring delen en geïnspireerd raken. Op deze plaatsen wordt de Papendrechtse identiteit gemaakt.
Kunst & Cultuur hoort bij de opvoeding en cultuuronderwijs is van groot belang. In alle tijden verbindt Kunst & Cultuur. Verbinding is juist in deze coronatijd van groot belang; eenzaamheid ligt op de loer. De vraag van de CAR aan de beleidsmaker is oog te houden voor de balans in bezuinigingen op de beleidsonderdelen. Kunst & Cultuur is geen toef slagroom, maar maakt participerende en kritische Papendrechters!

Voorzitter Joke Boer en secretaris Cuna Rupert (namens de Culturele Adviesraad)


Noordtunnel naar Gorinchem dicht

alblasserdam • Van vrijdag 9 oktober 22.00 uur tot maandag 12 oktober 05.30 uur wordt er gewerkt aan de A15 tussen de Noordtunnel en afrit 22 Alblasserdam, richting Gorinchem. Tijdens de werkzaamheden is de gehele rijbaan vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid tot afrit 22 Alblasserdam afgesloten. Het werk bestaat uit het vervangen van asfalt. Tijdens de werkzaamheden zijn richting Gorinchem de gehele rijbaan vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid tot afrit 22 Alblasserdam afgesloten, evenals de toe- en afrit 21 Hendrik-Ido-Ambacht en de afrit 22 Alblasserdam. Er zijn omleidingen die aangegeven worden. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van 10 tot 30 minuten.